Επιστολή απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ προς τον πρωθυπουργό κάνοντας έκκληση για επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον Οργανισμό.

Το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Απευθυνόμαστε σε εσάς, αφού οι αλλεπάλληλες προσπάθειες του Συλλόγου μας, μέσω επιστολών από τον Φεβρουάριο του 2015, να επικοινωνήσουμε με τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ε. Αποστόλου, απέβησαν άκαρπες.

Τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει και να επιλύσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στα πλαίσια της εφαρμογής της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, είναι εξαιρετικά πολλά και δύσκολα. Για την ορθότερη αντιμετώπισή τους απαιτείται διαρκής και ουσιαστικός διάλογος.

Η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, στα μέτρα των δυνατοτήτων της επιλύει προβλήματα, ωστόσο δεν μπορεί να επιλύσει αυτά που άπτονται στις αρμοδιότητες του Υπουργού και κατ’ επέκταση της Κυβέρνησης, με συνέπεια τα προβλήματα αυτά να συσσωρεύονται.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σχεδόν από την ίδρυσή του αντιμετωπίζει θέματα έλλειψης προσωπικού, οδηγώντας τους εργαζόμενους σε εργασία πέραν του συμβατικού ωραρίου, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Το δε τελευταίο καιρό, η Πολιτική Ηγεσία με τα χρονοδιαγράμματα πληρωμών που κατά το δοκούν ανακοινώνει, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση στους εργαζόμενους. Σε συνδυασμό δε με τον νέο Νόμο για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων, καθίσταται αδύνατη η πραγματοποίηση των απαραίτητων ελέγχων για την πληρωμή των ενισχύσεων.

Η μη ολοκλήρωση των επιτόπιων ελέγχων που απαιτούνται από τους Κοινοτικούς Κανονισμούς, θα οδηγήσει στη μη πληρωμή των αγροτών της Χώρας, σε καταλογισμούς από την ΕΕ και σε απώλεια της πιστοποίησης του Οργανισμού.
Προκειμένου να σας εκθέσουμε το σύνολο των προβλημάτων μας, ώστε να ευρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις, παρακαλούμε όπως ορίσετε μια συνάντηση με το Σύλλογό μας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook