Σε περίπου 2.100.000 ευρώ ανέρχεται το συνολικό χρηματικό πόσο που ζητά ο Δήμος Χανίων απο δεκάδες επιχειρήσεις αλλά και ιδιώτες για το χρονικό διάστημα των ετών 2011 – 2015. 

Πρόκειται για 70 περιπτώσεις, κυρίως τουριστικών αλλά και άλλων επιχειρήσεων καθώς και λίγων ιδιωτών, οι οποίοι – σύμφωνα με τον Δήμο Χανίων – είχαν δηλώσει στην ΔΕΗ λιγότερα τετραγωνικά μέτρα των ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών ακινήτων τους, με αποτέλεσμα να καταβάλουν μικρότερα ποσά για δημοτικά τέλη και φόρο.

Με ισάριθμες αποφάσεις του Δημάρχου Χανίων, ο Δήμος έχει καταλογίσει σε όλους αυτούς, τόσο την διαφορά των τελών για τα τετραγωνικά μέτρα που δεν είχαν δηλώσει, όσο και για πρόστιμα, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται περίπου στα 2.100.000 ευρώ, 

Μάλιστα σε μια περίπτωση το ποσό που ζητά ο Δήμος φτάνει στις 250.000 ευρώ, σε πέντε περιπτώσεις είναι απο 100.000 έως 150.000 ευρώ, ενώ στην πλειοψηφία των αποφάσεων ζητούνται έως 50.000 ευρώ.

Για το συγκεκριμένο θέμα είχε μιλήσει ο Δήμαρχος Χανίων στις 15 Δεκεμβρίου και  στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον προυπολογισμό του 2016.

 

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του δήμου, Δημήτρης Φραγκάκης, «από τη διασταύρωση των στοιχείων και τη διαδικασία ταυτοποίησης, στην οποία προχώρησε η οικονομική υπηρεσία και ο δήμος, έχει προκύψει για το σύνολο των ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών ακινήτων εντός των ορίων του δήμου απόκλιση της τάξεως του 30%, με αποτέλεσμα να υπάρχει απώλεια εσόδων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις θα συνεχιστούν, ενώ, ήδη, έχουν κληθεί επιχειρήσεις και ιδιώτες να δηλώσουν τα πραγματικά τετραγωνικά των ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook