Τα πρώτα έργα οδικής ασφάλειας που θα πραγματοποιηθούν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού αλλά και στον ΒΟΑΚ που ο προϋπολογισμός τους θα ξεπεράσει το 2016 τα 100 εκ. ευρώ θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα, βάσει της ολοκληρωμένης μελέτης που εκπόνησε η «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε» για λογαριασμό της Περιφέρειας. Αυτό δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος επεσήμανε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση στο αρμόδιο Υπουργείο για την κατασκευή του ΒΟΑΚ με ρήτρα διαθεσιμότητας χωρίς διόδια, που είναι πρόταση της Περιφέρειας Κρήτης. Επίσης ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι αν το αρμόδιο Υπουργείο δεν αναλάβει την χρηματοδότηση της μελέτης για την κατασκευή-αναβάθμιση του ΒΟΑΚ τότε το κόστος θα αναλάβει η Περιφέρεια Κρήτης αν και δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της. 

«Πολύ σύντομα θα ενταχθούν τα πρώτα έργα οδικής ασφάλειας σε όλη την Κρήτη στο επαρχιακό οδικό δίκτυο με τις ολοκληρωμένες μελέτες που έχουμε από την «ΕΓΝΑΤΙΑ» αλλά και στον ΒΟΑΚ. Οι παρεμβάσεις αυτές θα αφορούν ασφαλτικά, οριζόντια-κάθετη σήμανση, καθαρισμούς και σήμανση. Η εκτίμηση μας είναι ότι μέσα στο 2016 τα έργα τα οποία θα δημοπρατηθούν θα ξεπεράσουν τα 100 εκ. ευρώ στον τομέα της οδικής ασφάλειας. Η προετοιμασία που έχουν κάνει οι υπηρεσίες μας είναι ιδιαίτερα σημαντική όπως επίσης και οι μελέτες που έχουμε αναθέσει το προηγούμενο διάστημα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Παράλληλα Ο Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε για τον ΒΟΑΚ: «Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας για το μεγάλο έργο της  Κρήτης που είναι ο ΒΟΑΚ. Θα έχουμε μια συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα με το αρμόδιο Υπουργείο. Η πρόταση η δική μας είναι η μόνη ρεαλιστική, δηλαδή κατασκευή με ρήτρα διαθεσιμότητας χωρίς διόδια. Το έργο αυτό μπορεί να προχωρήσει αρκεί  να ολοκληρωθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός για τη μελέτη την οποία έχει ανακοινώσει το Υπουργείο. Εμείς διεκδικούμε να ξεκινήσει η μελέτη εντός Φεβρουαρίου, να δοθούν οι πόροι, σε διαφορετική περίπτωση εάν το Υπουργείο είναι αρνητικό θα αναλάβει το κόστος η Περιφέρεια χωρίς να είναι στη δική μας αρμοδιότητα. Δεν μπορούμε από το 2008 να ακούμε ότι θα γίνει αυτή η μελέτη για να γνωρίζουμε το ύψος του προϋπολογισμού του  ΒΟΑΚ και να βρίσκουμε δικαιολογίες από τους εκάστοτε Υπουργούς. Εμείς θα το διεκδικήσουμε αυτό το έργο, υπάρχει θετική εξέλιξη μέχρι στιγμής, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να γίνει το έργο». 

400.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης για την οδική ασφάλεια στο δήμο Γόρτυνας

Ενισχύεται η οδική ασφάλεια στο οδικό δίκτυο και του δήμου Γόρτυνας, καθώς σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε σύμβαση ύψους 400.000 ευρώ για τεχνικά έργα-παρεμβάσεις-συντηρήσεις. Η χρηματοδότηση του έργου διασφαλίστηκε από την Περιφέρεια Κρήτης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, και προβλεπόμενες εργασίες θα γίνουν απο την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ ΑΤΕΕ».         

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του επεσήμανε: «Μια ακόμα σημαντική σύμβαση για την αναβάθμιση του δημοτικού δικτύου του δήμου Γόρτυνας με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ. Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις σε όλη την Κρήτη για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου στο επαρχιακό  δίκτυο αλλά και στον ΒΟΑΚ».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα έργο σημαντικό που θα βελτιώσει το οδικό δίκτυο του δήμου μας άρα και την οδική ασφάλεια για δημότες και επισκέπτες». 

Το έργο  περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις – τσιμεντοστρώσεις δημοτικών δρόμων εντός ορίων των οικισμών του Δήμου Γόρτυνας. Στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης στην Περιφέρεια παραβρέθηκε επίσης ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ηρακλείου Μανόλης Φακουκάκης, και εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook