Το μεσημέρι της Παρασκευής ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισαμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, με την ιδιότητα του Προέδρου της Ορθόδοξου Ακαδημίας Κρητης, επισκέφθηκε μετά του Δρ. Κωνσταντίνου Ζορμπα, Γεν. Δντου της ΟΑΚ, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Αιτία της συνάντησης η επίδοση πρόσκλησης στον Εξοχότατο κ. Πρόεδρο όπως μετέχει των εορτασμών 50ετων λειτουργίας, δράσης κ διαλογικής μαρτυρίας της Ορθόδοξου Ακαδημίας Κρητης τον Οκτώβριο του 2018. Στους εορτασμούς εχει προσκληθεί κ η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαιος.

Ο κ. Πρόεδρος εξέφρασε την χαρα του δια την πολυετή αυτη προσφορα του Ιδρύματος, καθώς το γνωρίζει απο το 1969 που το είχε επισκεφθεί,  κ ζήτησε να ενημερωθεί για τις  δράσεις  των τελευταίων ετων. Μνημόνευσε, επισης, τον μακαριστό Μητροπολίτη Κισαμου & Σελινου κυρο Ειρηναίο, τον οποίο είχε γνωρίσει κατα την περίοδο της διακονίας του στην  Γερμανία.

Αποδέχτηκε, μετά πολλής χαρας, την προσκληση του Ιδρύματος οπως μετέχει των εορτασμών. Ο Σεβ. Μητροπολιτης Κισαμου κ Αμφιλοχιος ευχαρίστησε, εκ μέρους της ΟΑΚ,  τον κ. Πρόεδρο δια την αποδοχή της πρόσκλησης κ την συμμετοχή του  στην “ιστορική αυτη επέτειο του Ιδρύματος”, οπως σημείωσε. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook