Έφυγε από τη ζωή,  αργά το βράδυ της Παρασκευής στην Αθήνα, σε ηλικία 87 ετών, ένας σπουδαίος κρητικός, ο Βαγγέλης Κεφαλογιάννης ή Κουντοβαγγέλης. Η σορός του θα μεταφερθεί σήμερα Κυριακή στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά όπου και τεθεί στη 1 το μεσημέρι, για λαϊκό προσκύνημα, ενώ μια ώρα αργότερα στις 2 , θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία.

Ο αείμνηστος Βαγγέλης Κεφαλογιάννης, θείος του σημερινού Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη είχε έντονη αντιστασιακή δράση στην κατοχή στο πλάι των αδερφών του Κώστα ή Κουντόκωστα και Μανώλη Κεφαλογιάννη ο οποίος μετέπειτα διετέλεσε βουλευτής και υπουργός της Νέας Δημοκρατίας.

Έντονη δράση ανέπτυξε και κατά την περίοδο της Χούντας με αποκορύφωμα την συμμετοχή του στην ομάδα που ανατίναξε το αυτοκίνητο της τότε Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Πολιτική δράση στα επόμενα χρόνια, ανέλαβε καθώς ήταν επί σειρά ετών υπεύθυνος στο πολιτικό γραφείο του αδερφού του Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Στην ζωή του υπήρξε διακεκριμένος ξενοδοχειακός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου “Απολλώνια” στην Αμμουδάρα. Ήταν παντρεμένος με την Μαρία Βρέντζου, και είχαν μαζί αποκτήσει 4 παιδιά, τον Μιχάλη, τον Βασίλη, την Ζαφειρένια και την Ειρήνη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook