«Η μάχη δεν έχει τελειώσει, είναι ακόμη μπροστά μας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τον «ένα χρόνο κυβέρνησης της Αριστεράς».

Σχετικά με το Ασφαλιστικό, ξεκαθάρισε ότι «στόχος μας είναι η δίκαιη κατανομή των βαρών, ενώ απευθυνόμενος προς τους αγρότες, τους κάλεσε σε έναν ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο.

Νέο κάλεσμα διαλόγου για το ασφαλιστικό

«Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο και είμαστε έτοιμοι να δείξουμε ευελιξία. Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση μπορεί να δέχεται βελτιώσεις, αλλά πρέπει να προχωρήσει, δεν αντέχει άλλο. Όλοι γνωρίζουν ότι γι’ αυτή την κατάσταση δεν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαστε εμείς η κυβέρνηση που οδήγησε σε ύφεση 25% αλλά είμαστε εμείς που πρέπει να σταθούμε με ευθύνη. Δεν γίνεται σε μία χώρα με λιγότερο από 4 εκατ. ενεργό πληθυσμό να στηρίζονται 2,5 εκατ. συνταξιούχοι» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Δεν θα βάλουμε στο ίδιο σακί τους μεγαλοδικηγόρους με τους νέους εργαζομένους και τα μπλοκάκια» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Προχωράμε στις αναγκαίες διορθώσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, προκειμένου να προστατευτούν οι νέοι επιστήμονες και τα χαμηλά εισοδήματα. Στόχος μας είναι η δίκαιη κατανομή των βαρών. Θέλουμε να κάνουμε έναν εξαντλητικό και ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες. Δεν γίνεται κάποιοι που έκανα καμπάνια υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα να παρουσιάζουν σήμερα τους επαναστάτες. Είμαστε ανοιχτοί να τα συζητήσουμε όλα» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία – Ο Μητσοτάκης εξελέγη από τα βόρεια προάστια

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός στην αξιωματική αντιπολίτευση αναφέροντας: «Δεν πρόκειται να κατηγορήσουμε ποτέ τον κ. Μητσοτάκη για τις ρίζες και την οικογένειά του. Θα τον πολεμάμε όμως, για τις ιδέες και τις πράξεις του. Τη Δευτέρα, φέρνουμε ένα νόμο – τομή στη δημόσια διοίκηση. Το ερώτημα είναι ένα: Θα το στηρίξει ο μεταρρυθμιστής κ. Μητσοτάκης και τα ποταμίσια εξαπτέρυγα; Περιμένω απάντηση».

«Εμείς ξέρουμε τις αγωνίες του απλού λαού γιατί αυτοί μας στήριξαν. Ο Μητσοτάκης εξελέγη από τα βόρεια προάστια» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Τι απάντησε για τους διορισμούς στο δημόσιο

Σχετικά με τις κατηγορίες για ρουσφέτια και οικογενειοκρατία, καθώς και το πρόσφατο θέμα με τους διορισμούς της οικογένειας του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους να κανιβαλίζουν και να παραχαράσσουν την πραγματικότητα. Η πρώτη πράξη της κυβέρνησης ήταν να μειώσει τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων κατά 25%. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει 630 μετακλητούς υπαλλήλους, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου είχε 1.240. Έχουν το θράσους να μιλούν για ρουσφέτια και οικογενειοκρατία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και δεν θα γίνει φωτοβολίδα της Ιστορίας

«Ένα χρόνο μετά, τα διλήμματα διαγράφονται πιο καθαρά από ποτέ, φαίνονται πιο καθαρά οι δύο πόλοι της αντιπαράθεσης: Από τη μια η νεοφιλελεύθερη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη που στηρίζεται από την ακροδεξιά του κ. Σαμαρά που ανταμείβεται και με αντιπροεδρία, και από την άλλη, η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολλοί ενάντια στους λίγους» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνοντας την ομιλία του στο Τάε Κβο Ντο.

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την πλειοψηφία του λαού που δεν θέλει να ξαναγίνει όμηρος του παλιού καθεστώτος.

Υπενθυμίζοντας παλαιότερη αποστροφή του, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τέκνο της ανάγκης και της οργής», υπογράμμισε ότι «σήμερα λέω πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και δεν θα γίνει φωτοβολίδα της Ιστορίας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο λαϊκός κόσμος» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «υπερασπιζόμαστε τους ανθρώπους που δουλεύουν και αγωνιζόμαστε να ελαφρύνουμε τα βάρη τους».

Έκανε, ταυτόχρονα, λόγο για «συμμαχία των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων».

Στη συνέχεια επισήμανε ότι ο κόσμος έχει δίκιο να αγωνιά και πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «θέλουμε τον κόσμο να διαδηλώνει».

Τόνισε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί και επιδιώκει διαρκή και ουσιαστικό διάλογο με τον κόσμο που παλεύει. «Παλεύουμε για την κοινωνία των πολλών, η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη παλεύει για να διαιωνιστεί η κυριαρχία των λίγων, αλλά στο ερώτημα «ποιός μπορεί να παλέψει για τα δικαιώματά του», ο λαός ξέρει ότι αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «σε κάθε βήμα μας θα βρίσκουμε μπροστά μας τη διαπλοκή και τη Δεξιά, γιατί έχουμε ανοίξει τις «ντουλάπες με τους σκελετούς» και θέλουν να τις κλείσουμε».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η φετινή χρονιά θα είναι «η χρονιά της οριστικής ρήξης με το παλιό, το «έτος μηδέν», ώστε η χώρα να πορευθεί απ’ άλλη θέση για το μέλλον της, ενώ πρόσθεσε ότι «στόχος είναι το 2021, στην 200 επέτειο από την Επανάσταση, να έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε μια άλλη Ελλάδα».

«Ξέρουμε τα οράματά μας, ξέρουμε και την πραγματικότητα, και αν αυτά δεν χωρούν στη σημερινή πραγματικότητα, αγωνιζόμαστε να την αλλάξουμε, αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη για να ηττηθούν οι δυνάμεις της λιτότητας και της δογματικής εμμονής» υπογράμμισε, τέλος, ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook