Οδυνηρή εντός έδρας ήττα υπέστη ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων, με σκορ 34-49, από τον Ίκαρο Καλλιθέα, την Κυριακή το μεσημέρι στο κλειστό γυμναστήριο Κλαδισσού.

Αμυντικά η ομάδα του Στέλιου Καρκανάκη έκανε καλό παιχνίδι αλλά στην επίθεση δυσκολεύτηκε αρκετά με αποτέλεσμα να περιοριστεί στους 34 πόντους.

Η ανάλυση του αγώνα από το oaxania.gr:

Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια, ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων δεν μπόρεσε ν’ αντισταθεί στον Ικαρο Καλλιθέας χάνοντας το μεσημέρι της Κυριακής (24/1) με σκορ 34-49 στο κλειστό γυμναστήριο του Κλαδισσού.

Η ομάδα του Στέλιου Καρκανάκη μπορεί να υποχρέωσε σε ένα χαμηλό σκορ τον Ικαρο, απεναντίας είχε κακές επιλογές επιθετικά με αποτέλεσμα να σημειώσει 34 μόλις πόντους. Ειδικότερα, στην 4η και τελευταία περίοδο σημείωσε μόλις 4, απόδειξη του στρες που διακατείχε τις παίκτριες του ΟΑΧ λόγω της πολύ μεγάλης σημασίας του παιχνιδιού.

Ο Ικαρος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ήταν πιο ψύχραιμος, ενώ έκανε πιο εύκολο το έργο του μαζεύοντας τα περισσότερα ριμπάουντ.

Πλέον, η προσπάθεια για τον ΟΑΧ είναι να μπορέσει να παρουσιάσει την καλύτερη δυνατή εικόνα στα παιχνίδια που έπονται στη διάρκεια του β’ γύρου.

Πρώτη σκόρερ για τις γηπεδούχους ήταν η Μοσχοπούλου με 10 πόντους, ενώ για τον Ικαρο, η Ευμορφοπούλου πέτυχε επίσης 10, με ένα τρίποντο.

Τα 10λεπτα: 13-13, 21-26 (ημιχρ), 30-39, 34-49

Ο.Α. ΧΑΝΙΩΝ (Καρκανάκης, Δημητρουλάκη): Ζύφι, Καραβέλη 5, Κασσωμένου, Φουράκη, Σταχτιάρη 2, Μπρέλλου 8, Γαλητσιάνου 9(1), Μοσχοπούλου 10

ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Ρουμπελάκης, Γραμματικός): Γιγουρτάκη 9, Ευμορφοπούλου 10(1), Ακρίβου 2, Ρουμπελάκη 8(1), Κανελέτη 9, Ζότοβα 8(1), Φάρου, Λύρου 3(1).

Οι δηλώσεις των προπονητών

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα για τη νίκη της, όπως επίσης και στις δικές μας κοπέλες. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ στην άμυνα, γι’ αυτό και οι αντίπαλοι έβαλαν 49 πόντους, αλλά δυστυχώς επιθετικά μας “έφαγε” το άγχος, η αστοχία και τα πολλά λάθη. Αναλαμβάνω φυσικά πλήρως την ευθύνη εγώ και θα προσπαθήσω αυτά τα “όπλα” τα οποία έχω, να παρουσιαστεί η ομάδα μου με μία καλύτερη εικόνα στα επόμενα παιχνίδια. Να είσαστε σίγουροι ότι δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος για καμία ομάδα και θα προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο καθένα από τα παιχνίδια που υπολείπονται ως το τέλος του πρωταθλήματος».

Από την άλλη, ο Γιώργος Ρουμπελάκης για τον Ικαρο Καλλιθέας δήλωσε τα εξής:

«Για μας είναι μία τεράστια νίκη και αυτό το λέω λόγω των προβλημάτων που έχει η ομάδα μας αυτή τη χρονιά. Δυστυχώς πριν από ένα μήνα πέθανε ένας άνθρωπος από την διοίκηση που μας βοηθούσε οικονομικά και ψυχολογικά. Στην ουσία η ομάδα έχει μείνει χωρίς “καπετάνιο” και κάνουν μία τεράστια προσπάθεια όσοι άνθρωποι ασχολούνται για να σώσουμε την ομάδα όσο το δυνατόν πιο εύκολα γίνεται και να δούμε τη συνέχεια.

Ξέραμε ότι τα Χανιά έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί για τη σωτηρία. Θέλω να πω πάρα πολλά μπράβο στην ομάδα των Χανίων γιατί κάνουν εκπληκτική προσπάθεια. Ξέρω πώς είναι τα πράγματα στην επαρχία και γνωρίζω πως για να έρθουν κάποιες παίκτριες να βοηθήσουν, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τους ανθρώπους. Εύχομαι στο τέλος να καταφέρουν να σωθούν γιατί αξίζουν τέτοιες ομάδες να βρίσκονται στις εθνικές κατηγορίες, έχουν υγεία, ανθρώπους με μεράκι και πάρα πολλά παιδάκια απ’ ό,τι μαθαίνω, στις Ακαδημίες. Τους εύχομαι ολόψυχα να καταφέρουν να σωθούν ή να επιστρέψουν πολύ γρήγορα στις εθνικές κατηγορίες γιατί μακάρι και στην Αθήνα να υπήρχαν ομάδες σαν τα Χανιά. Πολλά μπράβο στον κόουτς γιατί από τη στιγμή που ήρθε, έχει αλλάξει την ψυχολογία της ομάδος και αυτό φαίνεται. Τέλος, επαναλαμβάνω, ένα πολύ μεγάλο μπράβο στην δική μου ομάδα γιατί πέρα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, ήρθαμε στα Χανιά χωρίς τρεις παίκτριες, που έμειναν στην Αθήνα επειδή ήταν άρρωστες ενώ άλλες δύο δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου επειδή ήταν τραυματίες, οπότε η αποστολή μας ήταν πάρα πολύ δύσκολη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook