Ύποπτο για χειραγώγηση από πλευράς του Α.Ο. Χανιά είναι το εντός έδρας παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδας, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (1-4), σύμφωνα με την UEFA –BFD.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η “Live Sport”.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

«Χανιά – Ολυμπιακός
Ελλάς/Κύπελλο Ελλάδος

Αποτέλεσμα: 1-4 (Ημίχρονο 1-2)

Ημερομηνία αγώνα: Πέμπτη, 7/01/2016 16.45

Οκνηρή συμπεριφορά

«Η συστηματική αξιολόγηση των αποδείξεων δείχνει αξιόπιστες ενδείξεις χειραγώγησης σχετιζόμενης με τον στοιχηματισμό. Κανονικοί αθλητικοί παράγοντες δεν μπορούν να δικαιολογήσουν επαρκώς τον ύποπτο στοιχηματισμό που παρατηρήθηκε, όσον αφορά στο γεγονός ότι τα Χανιά θα χάσουν τον αγώνα με διαφορά τουλάχιστον τριών γκολ, σε ένα παιχνίδι με υψηλό σκορ. Τελικά, υπάρχουν αρκετές ενδείξεις που μπορούν να υποστηρίξουν το συμπέρασμα ότι τα Χανιά χειραγώγησαν αυτό το παιχνίδι με σκοπό να διασφαλίσουν παράνομα κέρδη από τον στοιχηματισμό.

Αναφορικά με όρους παιχνιδιού, καθένα από τα τελευταία δύο γκολ (του αγώνα) συνιστούν ύποπτη αμυντική συμπεριφορά από τα μέλη της ομάδας των Χανίων. Το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού προήλθε από οκνηρή αμυντική συμπεριφορά εκ μέρους ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου ομάδας (σσ: αναφέρεται το όνομα του), μετά από κακή εφαρμογή (από αυτόν) της παγίδας του τεχνικού οφσάιντ. Το τελευταίο γκολ προήλθε από χαλαρή αμυντική συμπεριφορά ολόκληρης της αμυντικής γραμμής των Χανίων, η οποία αντέδρασε καθυστερημένα στην προσπάθεια της να ανακτήσει μια χαμένη μπαλιά».

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Παρατηρήθηκε ότι υπήρξε ύποπτος στοιχηματισμός στις αγορές πριν τον αγώνα για να χάσουν τα Χανιά με διαφορά τουλάχιστον τριών γκολ και να επιτευχθούν αντιστοίχως τουλάχιστον τέσσερα γκολ συνολικά στον αγώνα, με τις πιθανότητες να μειώνονται σημαντικά στις ώρες πριν το εναρκτήριο λάκτισμα. Η εν λόγω στοιχηματική δραστηριότητα δεν είναι δικαιολογημένη, μετά από αποτίμηση όλων των σχετικών αθλητικών συνισταμένων.

Αν και ο Ολυμπιακός είναι στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία από τους αντιπάλους του και είχε κερδίσει όλα τα ματς του πρωταθλήματος ως τότε, αυτό φαίνεται ότι είχε υπολογιστεί στις εναρκτήριες στοιχηματικές πιθανότητες, με τον Ολυμπιακό να τοποθετείται στα πολύ ισχυρά φαβορί όπως αναμενόταν. Επιπλέον ο Ολυμπιακός επέλεξε να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς παίκτες για αυτόν τον αγώνα, συμπεριλαμβανομένων των δύο κορυφαίων σκόρερ του αυτήν την περίοδο, την ίδια στιγμή που μόνο σε ένα από τα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού επετεύχθησαν συνολικά περισσότερα από τρία γκολ. Συνολικά, και ενώ το BFDS δεν μπορεί να εξηγήσει τα στοιχηματικά μοτίβα που παρατηρήθηκαν, είναι πιθανό οι παίκτες που στοιχημάτιζαν, να επιδείκνυαν την γνώση που είχαν εκ των προτέρων ότι τα Χανιά θα ηττηθούν με διαφορά τουλάχιστον τριών γκολ σε ένα παιχνίδι με υψηλό σκορ.

Παράλογα πεπεισμένοι

Περαιτέρω ύποπτος στοιχηματισμός πριν τον αγώνα για να χάσουν τα Χανιά με διαφορά τουλάχιστον τριών γκολ παρατηρήθηκε στις αγορές ζωντανού στοιχήματος. Επιπροσθέτως, υπήρξε ύποπτος στοιχηματισμός για το γεγονός ότι θα επιτευχθούν τουλάχιστον πέντε γκολ συνολικά, και με τις δύο ύποπτες προτιμήσεις να προκύπτουν στο τελευταίο τρίτο μέρος του παιχνιδιού, αν και τα πρώτα δύο τρίτα του παιχνιδιού κύλησαν με τον αναμενόμενο τρόπο. Λαμβανομένων υπόψιν των σημαντικών χρονικών περιορισμών για τη δημιουργία ευκαιρία για γκολ, σε αυτό το προχωρημένο στάδιο του αγώνα, είναι ευκρινές ότι στοιχηματίστηκαν μεγάλα ποσά για να αλλοιωθούν με αυτόν το τρόπο οι αγορές ζωντανού στοιχήματος. Πράγματι, όταν θεωρηθούν συνολικά, είναι ευκρινές ότι οι παίκτες του στοιχήματος ήταν παράλογα πεπεισμένοι ότι τα Χανιά θα δεχτούν τουλάχιστον δύο συναπτά γκολ στα τελευταία λεπτά και η δύναμη του παρόντος στοιχήματος μπορεί μόνο να αντιμετωπιστεί με σοβαρή ανησυχία. Οταν τα μη φυσικά στοιχηματικά μοτίβα σε όλες τις στοιχηματικές αγορές παρατηρηθούν συνολικά, μπορεί εύκολα να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι οι παίκτες στοιχήματος περίμεναν ότι τα Χανιά θα δεχθούν τουλάχιστον συναπτά γκολ στα τελευταία λεπτά και αναζητούσαν παράνομα κέρδη σε όλες τις διαφορετικές αγορές ως επακόλουθο.

Τελικά, το ύποπτο ιστορικό των Χανιών θα πρέπει να τεκμηριωθεί. Αγωνίστηκαν ήδη σε τρεις αγώνες αυτήν την χρονιά, οι οποίοι επισημάνθηκαν από την BFDS, συμπεριλαμβανομένου του προηγουμένου τους αγώνα στην κατηγορία. Το γεγονός ότι παρατηρήθηκαν παρόμοια στοιχηματικά μοτίβα από την ίδια ομάδα είναι παράγων σοβαρής ανησυχίας από άποψη ακεραιότητας.

Ιστορικό

Τα Χανιά έχουν παρουσιαστεί σε μία σειρά αγώνων που κλιμακώθηκαν στο παρελθόν από την BFDS, συμπεριλαμβανομένης ήδη τρεις φορές αυτής της σεζόν, με την πιο πρόσφατη κλιμάκωση τους να είναι το τελευταίο ματς της Λίγκας εναντίον του Πανελευσινιακού στις 21 Δεκεμβρίου 2015. Αυτός ο αγώνας περιελάμβανε ύποπτο στοιχηματισμό για τα Χανιά για να μην κερδίσουν και να χάσουν τον αγώνα, πράγμα το οποίο όντως έγινε (ηττήθηκαν 3-1). Εν τω μεταξύ, ο Ολυμπιακός επίσης παρουσιάστηκε από την BFDS σε πληθώρα αγώνων, με τον πιο πρόσφατο να είναι εναντίον της Κασσιόπης στις 22 Μαρτίου 2015.

Τα νέα των ομάδων παρουσίαζαν ως ευνοημένη την ομάδα των Χανίων καθώς από τον Ολυμπιακό έλειπε σημαντικός αριθμός παικτών από την πρώτη ομάδα σε αυτόν τον πρώτο αγώνα. Τα Χανιά έκαναν τρεις αλλαγές από το πιο πρόσφατο ματς της Λίγκας εναντίον του Πανελευσινιακού, με τους Δημήτρη Πρίφτη, Τάσο Παγώνη και Νικομανώλη Νύκταρη να αντικαθιστούν τους Μπλάζιτς, Σαϊνέ και Διαμαντόπουλο. Εν τω μεταξύ ο Ολυμπιακός έκανε εννέα αλλαγές από το τελευταίο του ματς της λίγκας εναντίον του Πανιωνίου, με τον Σαλίνο και Σιόβα να είναι οι μόνοι παίκτες που διατήρησαν τη θέση τους στην αρχική ενδεκάδα, με τους δύο επικεφαλής σκόρερ του, Ιντέγιε και Φορτούνη να είναι μεταξύ των παικτών που έμειναν έξω»

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook