Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πολυγύρου οδηγείται σήμερα ο συζυγοκτόνος Κλοντ Λέσι, που συνελήφθη χθες, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σπίτι του, όπου είχε δολοφονήσει την εν διαστάσει σύζυγό του, μπροστά στα μάτια του 6χρονου γιου τους, πριν αρπάξει τον 4χρονο Φοίβο και εξαφανιστούν.

Ο 35χρονος ομολόγησε τη δολοφονία της συζύγου και πλέον θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για έκθεση του ανήλικου γιου του σε κίνδυνο ζωής.

Ο ίδιος, φέρεται να κατέθεσε ότι, όλο αυτό το χρονικό διάστημα κινούνταν στα όρια του νομού Χαλκιδικής, καθώς αποπειράθηκε να διαφύγει αλλά δεν τα κατάφερε λόγω της ισχυρής κινητοποίησης των αστυνομικών αρχών.

Την ίδια ώρα, ο 4χρονος γιος του νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο, όπου εισήχθη για προληπτικούς λόγους. «Το παιδί ήταν πολύ αφυδατωμένο και εξαντλημένο και παρέμεινε στο νοσοκομείο» δήλωσε ο παππούς του στον ΑΝΤ1, τονίζοντας όμως πως, «είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται μαζί με την οικογένειά του».

Ο Φοίβος, που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του την ώρα της δολοφονίας της μαμάς από τον μπαμπά του, δεν γνώριζε ότι η μαμά του δεν ζει πια. Όπως περιέγραψε ο Λάμπης Μαυρομάτης, «ζητούσε  τον πατέρα του και τη μητέρα του, αλλά ο Ιάσωνας τον ενημέρωσε ότι, η μαμά πέθανε».

Το παιδί πάγωσε, περιγράφει ο παππούς του, αλλά «όταν τον πλησίασαν άλλα παιδιά, άρχισε να γελάει και ξεχάστηκε». Ο ίδιος σημειώνει ότι, δεν ήρθε σε επαφή με τον γαμπρό του, τονίζοντας ότι δεν θέλει να τον δει, αλλά μόνο να φροντίσει την οικογένειά του. Όπως είπε, είναι πλέον διατεθειμένος να παίξει τριπλό ρόλο για τα παιδιά, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη μαμά τους».

Από τα πρώτα λόγια του παιδιού ήταν να μην πειράξουν τον πατέρα του.

Ο παππούς μιλώντας στην Espresso περιέγραψε τη στιγμή της σύλληψης του 35χρονου λέγοντας πως όταν ο μικρός Φοίβος είδε να ακινητοποιούν και να ρίχνουν κάτω τον πατέρα του είπε: «Μην πειράξετε τον μπαμπά μου, είναι καλός».

Ο 4χρονος πλέον δέχεται, όπως και ο 6χρονος αδελφός του, τη στήριξη παιδοψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού, της Αστυνομίας και του Χαμόγελου του Παιδιού.

Ο Φοίβος, κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων γυρνούσε μαζί με τον πατέρα του στην περιοχή γύρω από το σπίτι τους, ενώ όπως ανέφερε ο ίδιος στην οικογένειά του, ο μπαμπάς του, του έλεγε ότι «τους κυνηγάνε και πρέπει να πάνε στην Αλβανία», καθώς και ότι, «η μαμά τον χτύπησε».

Σύμφωνα με τις αφηγήσεις του παιδιού, «περπάτησαν μέσα στα χωράφια, πήγανε με τα πόδια μέχρι τη Θεσσαλονίκη και για να φάνε, ο πατέρας του έψηνε κοτόπουλα και όταν βρήκε αλεύρι του μαγείρεψε».

Όλο αυτό το διάστημα ο μικρός και πατέρας του κρύβονταν από καλύβα σε καλύβα, ενώ ο 35χρονο μάζευε φρούτα και έκλεβε κότες και μέλι για να ταΐζει τον Φοίβο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook