Επίδομα λουτροθεραπείας στα ίδια με τα περσινά επίπεδα χορήγησε για τους εργαζομένους της επιχείρησης το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ.

Το συνολικό κόστος του επιδόματος λουτροθεραπείας για το 2011, σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στη \”Διαύγεια\”, ανέρχεται στις 164.000 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι, βάσει της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, δικαιούνται, αφού εγκριθούν από την αρμόδια Ιατρική Επιτροπή, δεκαπέντε κατ\’ ανώτατο όριο ημέρες σε λουτροπόλεις -ένα λουτρό την ημέρα- αξίας 350 περίπου ευρώ.

Χορηγούνται επίσης σε κάθε δικαιούχο ασφαλισμένο κατ\’ ανώτατο όριο 15 λούσεις -ένα λουτρό την ημέρα- στη Λίμνη Βουλιαγμένης, αξίας 135,90 ευρώ.

Το ποσό για τις λούσεις στις λουτροπηγές προκύπτει από το ημερήσιο επίδομα διαμονής για 15 ημέρες (247,95 ευρώ), τα έξοδα των λούσεων (67,95 ευρώ) και τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής (33,98 ευρώ).

Αντίστοιχα, το ποσό για τις λούσεις στη λίμνη Βουλιαγμένης προκύπτει από τα έξοδα λούσεων (67,95 ευρώ) και τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής (135,90 ευρώ) για τις δεκαπέντε ημέρες.

Βέβαια, για να εξασφαλίσει κάποιος από τους εργαζομένους το δικαίωμα στα λουτρά, θα πρέπει να περάσει από Επιτροπή Λουτροθεραπείας.

Σε άλλο έγγραφο της Διαύγειας, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του parapolitiki.blogspot.com, η συγκροτήθηκε τριμελής επιτροπή από την ΕΥΔΑΠ που θα επωμιστούν την εξέταση των αιτήσεων των υπαλλήλων.

Απαιτούνται για αυτό, όπως σημειώνεται, τουλάχιστον πέντε συνεδρίες για την εξέταση των αιτήσεων, με κάθε έναν από τους τρεις γιατρούς να λαμβάνει 300 ευρώ για κάθε συνεδρία.

Να σημειωθεί πως το επίδομα λουτροθεραπείας προβλέπεται από τον Κανονισμό Υγειονομικής Περίθαλψης της ΕΥΔΑΠ.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook