Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΗ στο Βιολογικό Καθαρισμό, το Επιμορφωτικό Σεμινάριο  με τίτλο: «Η διαδρομή του νερού στην πόλη του Ηρακλείου».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών – Ρούβα – Γουβών και την  παρακολούθησαν περίπου  50 Εκπαιδευτικοί διαφόρων βαθμίδων.

Η θεματολογία αφορούσε:

  1.  Την υδροδότηση της πόλης του Ηρακλείου και ποιότητα νερού
  2. Το αποχετευτικό σύστημα του Ηρακλείου . Λύματα – επεξεργασία.
  3. Τριτοβάθμια Επεξεργασία Λυμάτων . Άρδευση Καλλιεργειών.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν να ενημερωθούν οι Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων για τις δραστηριότητες της ΔΕΥΑΗ , με τελικό στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα οικονομίας νερού, ποιότητας νερού, μόλυνση κ.λ.π.

Όπως τόνισαν οι ομιλητές, οι μαθητές ως μελλοντικοί διαχειριστές των υδάτινων πόρων του τόπου μας θα πρέπει εκτός από το να αναπτύξουν βασικές επιστημονικές γνώσεις για το νερό , να γνωρίσουν ειδικότερα για τον τόπο μας από πού προέρχεται το νερό  που καθένας μας καταναλώνει, πώς έρχεται, ποιοί ασχολούνται για να είναι το νερό  ποιοτικό και τι σημαίνει ποιότητα νερού.

Επίσης ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ασχολούμενοι μ’ αυτό το θέμα , τι γίνεται το νερό μετά την κατανάλωσή του και ποιες προσπάθειες καταβάλλει το Ηράκλειο για να ξαναγυρίσει το χρησιμοποιημένο νερό καθαρό πια πίσω στη φύση.

Η συνεργασία της ΔΕΥΑΗ με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών – Ρούβα – Γουβών θα συνεχιστεί. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook