Πρώτη ενημέρωση: 12:20

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν από εισαγγελέα και ανακριτή οι 3 κατηγορούμενοι για το διπλό φονικό στο Σφηνάρι.

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και κάτω από τις έντονες αποδοκοκιμασίες συγγενών του ηλικιωμένου ζευγαριού που δολοφονήθηκε στο Σφηνάρι, οδηγήθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, στον ανακριτή, οι τρεις κατηγορούμενοι για την διπλή ανθρωποκτονία, για να απολογηθούν.

Μεταξύ των συλληφθέντων, είναι ο 47χρονος γιος του άτυχου ζευγαριού, ένας 49χρονος και ένας 34χρονος. σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κατά συρροή, καθώς και της απόπειρας ληστείας.

Έξω από την πόρτα του ανακριτή, τα παιδιά της δολοφονημένης γυναίκας και μητριάς του ενός φερόμενου δράστη, ήρθαν τετ – α – τετ με τους κατηγορουμένους, τους οποίους αποδοκίμασαν έντονα.

 
 

Για προμελετημένη ληστεία μετά φόνου έκανε λόγο ο δικηγόρος των παιδιών της δολοφονημένης Ευαγγελίας Βροντάκη, Ανδρέας Βροντάκης.

Εντύπωση προκαλεί και το ότι τον 47χρονο  κατηγορούμενο,γιό του επίσης δολοφονημένου συζύγου της γυναίκας, τον βοηθούσε πολλές φορές η άτυχη Ευαγγελία Βροντάκη, στεκόμενη δίπλα του ως δεύτερη μητέρα.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία που εξιχνίασε την υπόθεση έπειτα από πολύμηνες έρευνες, οι τρεις δράστες, το μοιραίο απόγευμα της 15ης Φεβρουαρίου,  μετέβησαν με το αυτοκίνητο του  49χρονου, στο σπίτι των ηλικιωμένων, με σκοπό τη ληστεία. Στο σπίτι μπήκαν ο 49χρονος και ο 34χρονος, ενώ ο 47χρονος παρέμεινε στο αυτοκίνητο.

Για να εξαναγκάσουν τους ηλικιωμένους να αποκαλύψουν το σημείο απόκρυψης των χρημάτων, τους κατάφεραν χτυπήματα με ξύλο και μαχαίρι, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό τους. Ακολούθως, χωρίς να εντοπίσουν τα χρήματα, επιβιβάστηκαν στο όχημα και διέφυγαν ενώ για να αποκρύψουν τα ίχνη τους πέταξαν τα ρούχα τους σε ερημική περιοχή

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook