Σφοδρή επίθεση στη Δημοτική Αρχή εξαπέλυσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ηράκλειο – Ενεργοί Πολίτες, Ηλίας Λυγερός με αφορμή την ακύρωση του διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου “Ανάπλαση των οδών Γιαννίκου, Βικέλα και Ρωμανού”, έργο, που θα χρημαδοτούνταν από το δάνειο της ΕΤΕΠ, εάν φυσικά, είχε επικυρωθεί η τροποποίηση της λίστας των έργων στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Λυγερός κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι λειτουργεί με προχειρότητα καθώς, ενώ δεν γνώριζε ότι απαιτούνταν αυξημένη πλειοψηφία (τα 2/3 του δημοτικού συμβουλίου) για να θεωρείται σύννομη η απόφαση, εκείνη δημοπράτησε το συγκεκριμένο έργο και σήμερα καλείται να την ακυρώσει.

Παράλληλα, ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών, παρότρυνε τη δημοτική αρχή να ολοκληρώσει τη δημοπράτηση του έργου με ιδίους πόρους, αν το θεωρεί τόσο σημαντικό.

Τέλος, υπενθύμισε την θέση των ενεργών πολιτών για το δάνειο από την ΕΤΕΠ, όπου, όπως ανέφερε πρόκειται για δάνειο, χρήματα δηλαδή που δεν “χαρίζονται” στους δημότες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Ηρακλείου, Β. Λαμπρινός, απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Λυγερού για προχειρότητα, παραδέχθηκε ότι η δημοτική αρχή έκανε λάθος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook