Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Λοιπόν» μιλάει για την περίοδο που παρουσίασε το πρωινό του Star, αν έχει σκεφτεί να έρθει μόνιμα στην Ελλάδα αλλά και για τα επαγγελματικά της σχέδια από εδώ και πέρα.

Για την περίοδο μετά την Eurovision και το πρωινό πρόγραμμα που παρουσίασε στο Star, η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου δηλώνει: «Έκλαιγα και στεναχωριόμουν, γιατί ένιωσα ότι απέτυχα με κάποιον τρόπο, ότι έχασα τον εαυτό μου. Γιατί έφτασα να κάνω μια εκπομπή που δεν θα την έβλεπα ούτε εγώ η ίδια. Ήρθα με άλλες προϋποθέσεις, με δίψα για να δημιουργήσω, να κάνω πράγματα, και κατέληξα να κάνω ό,τι όλοι οι άλλοι: ένα πρωινό στο Star με κουτσομπολιό. Δεν ήμουν εγώ αυτό. Μου έλεγαν τα αφεντικά μου: “Κάνε λίγο τη χαζή, υποτίμησε τον εαυτό σου, τσαλακώσου”. Και επέστρεψα στη Σουηδία, έκανα ντοκιμαντέρ με τρεις και εξήντα, αλλά ένιωθα τόσο καλά, τόσο περήφανη για τον εαυτό μου και πάλι. Ένιωθα ότι ζορίζω λίγο το μυαλουδάκι μου και ότι πραγματικά στέκομαι στις μύτες των ποδιών μου. Αυτό χρειαζόμουν».

Σχετικά με το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια στιγμή μόνιμα στην Ελλάδα, η 40χρονη δημοσιογράφος απαντά: «Όχι, τώρα πια δεν το σκέφτομαι. Σκέφτομαι να κάνω ό,τι μπορώ από εκεί που είμαι για να βοηθήσω την Ελλάδα, να έρχομαι όσο πιο συχνά μπορώ, να έχω στενές σχέσεις και να κάνω και την κόρη μου να την αγαπήσει. Ίσως θελήσει κάποια στιγμή να έρθει εκείνη. Επαγγελματικά η Ελλάδα δεν νομίζω ότι μπορεί να μου δώσει κάτι. Έζησα εδώ 2,5 χρόνια και μπορώ να πω πως ήταν το καλύτερο πανεπιστήμιο για μένα, γιατί με ξύπνησε. Νομίζω ότι κοιμόμουν όταν ήρθα. Ίσως να ήμουν αφελής και πίστευα ότι όλα είναι όπως φαίνονται».

Μιλώντας για τα σχέδιά της από εδώ και πέρα, η Αλεξάνδρα λέει: «Επιστρέφοντας στη Σουηδία, θα κάνω μια πρωινή ειδησεογραφική εκπομπή, κάποια πολιτικά debates. Τον Αύγουστο ξεκινάω μια καινούρια εκπομπή με ταξίδια, ραδιόφωνο, γράφω άρθρα, ετοιμάζω βιβλίο, κάνω κάποιες διαλέξεις…[…] Μετά από 33 χρόνια στη Σουηδία νομίζω ότι έχω γίνει λίγο Σουηδέζα στον προγραμματισμό. Η αλήθεια, όμως, είναι πως για μένα η δουλειά είναι χόμπι».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook