Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και στις κινητοποιήσεις στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί.

Ο αγώνας τους για επιβίωση και αξιοπρέπεια είναι και δικός μας αγώνας ενάντια στις κατευθύνσεις Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μονοπωλιακών  ομίλων .

Επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων καλεί τους συναδέλφους αλλά και τα σωματεία ελεύθερων επαγγελματιών σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου  στις 8 και μισή το πρωί στο ΚΕΑΟ(ΙΚΑ-Λεωφόρος Σούδας 99-73) ενάντια στους πλειστηριασμούς  και τον αφανισμό μας.

Ανακοίνωση – Κάλεσμα

“Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο –έκτρωμα  που παρουσιάζει η συγκυβέρνηση Σύριζα –Ανελ  αποτελεί ταφόπλακα για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, αφού ουσιαστικά  την μετατρέπει σε ατομική ασφάλιση . 

Έρχεται να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό που εμπεριεχόταν στις κατευθύνσεις  της Ε.Ε  και όλες οι κυβερνήσεις υλοποιούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των προηγούμενων νόμων που  έκαναν τα πάντα για την κατεδάφιση του όποιου δημοσίου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Τα μέτρα που σήμερα υλοποιούνται αλλά και όσα σχεδιάζονται πλήττουν όλα τα λαϊκά στρώματα ( εργαζόμενους, μικρούς εμπόρους ,συνταξιούχους ,φτωχούς αγρότες, νεολαία).

Φορτώνει στις πλάτες μας το αναφαίρετο δικαίωμα  της πρόσβασης σε αξιοπρεπείς παροχές υγείας, πρόνοιας, συνταξιοδότησης απαλλάσσοντας το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο από μια κατάκτηση που επιβλήθηκε με σκληρούς αγώνες του λαού μας.

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο –έκτρωμα που έρχεται ,ούτε διορθώνεται ούτε βελτιώνεται πρέπει να αποσυρθεί , να μην κατατεθεί στην βουλή. 
Η κυβέρνηση αποδεικνύεται άξια στη βρώμικη δουλειά αφού αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας αυτές τις κατευθύνσεις που αποτελούσαν ταυτόχρονα και πάγιο αίτημα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Να σταματήσει τώρα η κοροϊδία ότι δήθεν νοιάζεται για το καλό των αδυνάτων, ότι παλεύει να σώσει τα ασφαλιστικά ταμεία. Την ίδια  ώρα που φορτώνει στις πλάτες μας τα βάρη της κρίσης χωρίς να λέει κουβέντα για τα κλεμμένα αποθεματικά που πήγαν προίκα στο μεγάλο κεφάλαιο για την  μεγαλύτερη κερδοφορία του .Την ιδια ώρα που δεν λέει κουβέντα για τις φοροαπαλλαγές και τα χρέη των μεγαλοεπιχειρηματιών που έφεραν τα ταμεία ως εδώ . 

Το νομοσχέδιο  μας ζητά να καταβάλουμε το 20% από το εισόδημα μας που   έρχεται να προστεθεί στην άγρια φορολογία του 26% από το πρώτο ευρώ ,την προκαταβολή φόρου στο 100% ,το  τέλος επιτηδεύματος ,τον ΕΝΦΙΑ κ.α. 

Συνάδελφοι –σες  

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ κλείνουμε τα μαγαζιά μας, κατεβάζουμε ρολά,
Ανταμώνουμε με τους εργαζόμενους ,τους φτωχούς αγρότες ,τους συνταξιούχους την νεολαία και απαιτούμε την άμεση απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου δεν πρέπει να πουληθεί ούτε καρφίτσα να μην ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ στην αγορά ,να μην αγοραστεί  τίποτα.
Ενώνουμε την φωνή μας και σμίγουμε την δύναμη μας με αυτούς που με συνέπεια αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα δεν ξεγελιούνται από ψεύτικα συνθήματα και εύκολες λύσεις.

Μαζί  σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τους φτωχούς αγρότες να παλέψουμε ο πλούτος που παράγεται σε αυτή την κοινωνία να καρπώνεται από αυτούς που τον παράγουν. Να αλλάξει χέρια αυτή η βάρβαρη εξουσία των μονοπωλίων .Να γίνουμε εμείς οι πολλοί αφέντες και κυρίαρχοι στον τόπο μας.

Η κοινωνική ασφάλιση δεν μπορεί να είναι λογιστικό πρόβλημα ούτε μπορεί να χωρέσει σε λογικές έχεις χρήματα μπορείς να ζήσεις δεν έχεις χρήματα πέθανες στο δρόμο.

Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι κόστος. Είναι δικαίωμα.
Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή σύνταξη και την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι αποτέλεσμα μακρόχρονων αγώνων και δεν το χαρίζουμε σε κανέναν.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτή την κατεδάφιση που θα έχει βαριές συνέπειες σ’ εμάς και τις οικογένειές μας. Η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα πρέπει να πάρει μαζική και δυναμική απάντηση. Κανένας αμέτοχος στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.

Διεκδικούμε 
-Απόσυρση του νέου αντιασφαλιστικού τερατουργήματος
-Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων .Αναπλήρωση των απωλειών των     προηγούμενων χρόνων .Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης  
-Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων  κυβερνήσεων.
-Κρατική χρηματοδότηση στα 2/3των εξόδων του ταμείου.
-Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώς με προοπτική  την παραπέρα μείωση τους.
-Συνταξιοδότηση όλων των ασφαλισμένων που συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία ,με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους . 
-Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%,χωρις απώλεια των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
-Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων κλιμακούμενου προοδευτικά, υπέρ του ΟΑΕΕ, για κέρδη άνω των 20.000 .
-Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ. Κεφαλαιοποίηση των χρεών ,χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση ,με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
-Κατάργηση του νόμου που μας επιβάλλει την εξοντωτική φορολογία 26% από το πρώτο  ευρώ και αναδρομική διαγραφή των νόμων που επιβλήθηκαν.
-Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.
-20.000 ευρώ αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος
-Δημόσια και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και πρόνοια για όλους . 

Συνάδελφοι –σες 
Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στην γενική Απεργία.

Σας καλούμε να πάρετε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στα Νέα καταστήματα (Πλατεία 1866)  στις 10:00 π.μ”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook