Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διημερίδα: «Κρήτη, Αθλητικός Προορισμός. Δυνατότητες – προοπτικές τουριστικής ανάπτυξη» που διοργανώθηκε από τον ΠΣΑΤ, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός στο χαιρετισμό του επεσήμανε ότι «Ο Δήμος Ηρακλείου, έχοντας θέσει εξαρχής στις προτεραιότητές του και τους τομείς του Αθλητισμού και του Τουρισμού, επιδιώκει να καταστήσει την πόλη: Πολιτιστικό, Αθλητικό, Εμπορικό και Τουριστικό κέντρο της Μεσογείου. Τα δύο μεγάλα αθλητικά γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν το 2015 στην πόλη μας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες: το «Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Στίβου» και το «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων», με τη διεθνή προβολή του Ηρακλείου, την άψογη διοργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων, και με την αθρόα προσέλευση θεατών, έδειξαν τη θέληση, το ενδιαφέρον και τις δυνατότητές μας. Αυτές οι κορυφαίες διοργανώσεις, και σειρά άλλων, που διεξήχθησαν κατά το περασμένο έτος στην πόλη μας, αποτελούν κίνητρο για να συνεχίσουμε τις προσπάθειες πραγματοποιήσεως σημαντικών αθλητικών γεγονότων,  συμβάλλοντας στην ανάδειξη του τόπου μας,  και στην υπέρβαση των δύσκολων οικονομικών συνθηκών της χώρας μας.» 

Από την πλευρά τους, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις του Δήμου Ηρακλείου και των υπηρεσιών του  αναφορικά με την ανάπτυξη και τις προοπτικές που έχει ο Αθλητικός Τουρισμός σε σχέση με τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις κατέθεσε στα πλαίσια της διημερίδας ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Κώστας Βαρδαβάς. 

Στα πλαίσια της διημερίδας η Αντιδημαρχία Αθλητισμού προσέφερε ξενάγηση  στους συνέδρους της εκδήλωσης στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου και το Παγκρήτιο Στάδιο και  παρουσίασε τις υπηρεσίες και τους χώρους που μπορεί να προσφέρει σε  μεμονωμένους αθλητές ή ομάδες που ενδιαφέρονται να κάνουν της προπονητική τους προετοιμασία στους δημοτικούς αθλητικούς χώρους. 
«Με μεγάλη χαρά ξεναγήσαμε, εκπροσώπους διαφορετικών φορέων, στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις και τους δείξαμε από κοντά πώς μπορούμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην Κρήτη και την πόλη μας. Οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις πληρούν σε υψηλό βαθμό τις απαραίτητες προδιαγραφές για την ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού, και η περαιτέρω ανάπτυξη του είναι πρόκληση για εμάς τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Κ. Βαρδαβάς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook