Εντείνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις και στην Κρήτη καθώς οι αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι και έτοιμοι να εμποδίσουν τα σχέδια της κυβέρνησης αφού, όπως λένε, “αποτελούν ταφόπλακα” για εκείνους και τις οικογένειες τους.

Πρόσκληση σε όλους τους αγρότες των Χανίων να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, την Τετάρτη 27/1 στις 11 το πρωί και στο μπλόκο που θα ακολουθήσει, απεύθυναν στελέχη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων και του συλλόγου κτηνοτρόφων.

«Να είναι καλά προετοιμασμένοι, καλά ντυμένοι, με ξύλα στα φορτηγάκια και υπομονή» κάλεσε τους αγρότες ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Σοφοκλής Τσουρουνάκης. 

Αν και οι διοργανωτές στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Δευτέρας, δεν θέλησαν να αποκαλύψουν το σημείο όπου θα στηθεί το «μπλόκο», ως πλέον πιθανόν θεωρείται να είναι στην διασταύρωση της εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνης προς τα Μεγάλα Χωράφια.
Εκεί και στο παρελθόν είχαν γίνει «αγροτικά μπλόκα» με τους αγρότες και κτηνοτρόφους να κλείνουν συμβολικά την εθνική οδό για λίγη ώρα.

Σε πορεία κινητοποιήσεων μπαίνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Ρεθύμνου που εναντιώνονται από κοινού με τους συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Κρήτη για το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και αφορά και τον κλάδο τους.

Για το λόγο αυτό αποφάσισαν από την Τετάρτη 27/1 να  αποκλείσουν από το πρωί τον κυκλοφορικό κόμβο επί της Εθνικής Οδού στον Βόρειο οδικό άξονα του Ατσιποπούλου. Αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα συγκεντρωθούν στα Τρία Μοναστήρια, από όπου στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στην Εθνική οδό, την ίδια ώρα όπου αντίστοιχα θα κινηθούν οι συνάδελφοί τους σε Ηράκλειο και Λασίθι.

«Δε κάνουμε πίσω! Συνεχίζουμε και αύριο, πιο αγωνιστικά. Συντονιζόμαστε τοπικά με το οργανωμένο και μαχόμενο κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς του νομού, αλλά και με την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, στην αυριανή μέρα δράσης, με ενίσχυση του μπλόκου στα Πραιτώρια και συμμετοχή στην μηχανοκίνητη πορεία στο Ηράκλειο. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας!» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι αγρότες των Αρχανών.

Σε επ’ αόριστον αποκλεισμό των γραφείων του ΟΓΑ στο Ηράκλειο προχώρησαν από χθες οι αγρότες, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτησή τους για τα μέτρα που σκοπεύει να φέρει η κυβέρνηση. Απέναντι στις προτάσεις της κυβέρνησης οι αγρότες απαντούν με παγκρήτιο ξεσηκωμό και συλλαλητήριο στις 4 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία ψηφίζεται το σχέδιο νόμου στη Βουλή. Οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στο Ηράκλειο, με πορεία διαμαρτυρίας προς την Αποκεντρωμένη Διοί- κηση Κρήτης. 

Οι αγρότες στο Ηράκλειο έχουν σκοπό να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ ήδη έχουν προειδοποιήσει πως τα μπλόκα σε ολόκληρη την Κρήτη θα είναι διαρκή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook