Ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει τις κοινωνικές του δράσεις για την ανακούφιση όσων πολιτών έχουν ανάγκη.

Οι δράσεις αυτές  δεν σταματούν μόνο εντός Ηρακλείου, αλλά δείχνοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη του  προς τους συνανθρώπους μας διοργάνωσε την συλλογή και αποστολή στη Λέσβο είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, βοηθώντας με τον τρόπο αυτό και τους κατοίκους του ακριτικού νησιού αλλά και τον Δήμο του νησιού, να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες που έχουν παρουσιαστεί.

Στο πλαίσιο της δράσης «Αποστολή Αγάπης στην Μυτιλήνη» που είχε πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2015 από τον Δήμο Ηρακλείου και τις Αντιδημαρχίες Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού, Τουρισμού, Εθελοντισμού, όλα τα είδη που συγκεντρώθηκαν απεστάλησαν στον Δήμο Λέσβου.

Η ενημέρωση για την παραλαβή έγινε από την Αντιδήμαρχο Εθελοντισμού του Δήμου Λέσβου κ. Αθηνά Ιωσηφέλη, η οποία και επικοινώνησε με τους  Αντιδήμαρχους Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αθηνά Σπανάκη-Κοχιαδάκη και Πολιτισμού, Τουρισμού, Εθελοντισμού κ. Αριστέα Πλεύρη

Η Αντιδήμαρχος Λέσβου ευχαρίστησε τον Δήμο Ηρακλείου για την έμπρακτη υποστήριξή του στον αγώνα που κάνει ο Δήμος Λέσβου, για να αντιμετωπίσει το τεράστιο βάρος της διαχείρισης των πολύ μεγάλων μεταναστευτικών ροών.

Από την πλευρά του  ο Δήμος Ηρακλείου  ευχαρίστησε  όλους τους φορείς που συμμετείχαν σε αυτή τη Δράση (ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, GIVE, Ελπίδα, Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ηρακλείου, ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α, Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι., Minoistas, «Η Χώρα των Παραμυθιών 1&2» Βρεφονηπιακός Σταθμός Νηπιαγωγείο, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Περιφέρειας Ανατολικής Κρήτης), οι οποίοι επί τρεις ημέρες εργάστηκαν ακατάπαυστα προκειμένου να συγκεντρωθούν, να ταξινομηθούν και να συσκευαστούν όλες οι προσφορές.

Επίσης και την Μεταφορική Εταιρεία «Λιουδάκης» στην ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, η οποία κατέβαλλε υπεράνθρωπες προσπάθειες να μεταφερθούν τα συγκεντρωθέντα υλικά στην Λέσβο, καθώς ο όγκος των πραγμάτων ήταν πάρα πολύ μεγάλος και χρειάστηκε να γίνει αποκλειστική αποστολή απευθείας στο νησί, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση προς τον Δήμο Ηρακλείου.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ όλους του πολίτες του Ηρακλείου που συμμετείχαν σε αυτή τη δράση και στήριξαν την προσπάθεια του Δήμου Ηρακλείου να απλώσει χείρα βοηθείας στην πολύπαθη Λέσβο, που σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες αντιμετωπίζει και την πρωτόγνωρη για όλους μας ανθρωπιστική κρίση, λόγω του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook