Τελευταία ενημέρωση 17.29

Δέντρο το οποίο εκτιμάται ότι ήταν ηλικίας 40 ετών, στην οδό Αναγνώστου Μάντακα, καταστράφηκε σήμερα το πρωί ενώ κάτοικος της περιοχής συνδέει το γεγονός αυτό με την διεξαγωγή της λαϊκής στην περιοχή αυτή.

Ο Ευάγγελος Θεοδωράκης, σε ανοικτή επιστολή του, μεταξύ άλλων, σημειώνει τα εξής:

Με αποστροφή και απογοήτευση καταγγέλλω τη βίαιη-μηχανική καταστροφή (σπάσιμο σε ύψος ενάμιση μέτρο από το έδαφος) του εικονιζόμενου καλλωπιστικού δέντρου («Αγγελική») που έγινε σήμερα 27/01/2016 πρωί-πρωί, στην οδό Αναγνώστου Μάντακα Νο 49, στην πόλη μας. 

Το δέντρο αυτό, το αρμόδιο Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Χανίων, εκτιμά ότι ήταν ηλικίας σαράντα (40) ετών, και ότι δε θα ξανανοίξει μόνο του, από ό,τι αυτό απόμεινε.

Η καταστροφή του δέντρου σχετίζεται προφανώς με τη διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς Παχιανών της Τετάρτης, που διεξάγεται σήμερα (!) 27/01/2016, από ώρα 05:30- 06:00 κατά την οποία εισέρχονται εντός της οδού οι εμπόροι-παραγωγοί. Το δέντρο αυτό μέχρι χθες πολύ αργά τη νύχτα, έστεκε όρθιο.

και συνεχίζοντας ο κ. Θεοδωράκης ζητά την παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσίων του δήμου Χανίων

-Επειδή είναι κοινώς γνωστό από όλους (αρμόδιες υπηρεσίες, πολίτες-κάτοικοι των οδών στις οποίες διεξάγονται οι λαϊκές, κλπ) ότι τα δέντρα στις οδούς «των λαϊκών» αντιμετωπίζουν και υφίστανται την περιφρόνηση των εμπόρων-παραγωγών, όταν αυτά εμποδίζουν στο ελάχιστο τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα (κόβονται μικρά ή μεγάλα κλαδιά κατά περίπτωση, τα μικρά δεντράκια εξαφανίζονται ή δεν προκόβουν ποτέ)
-επειδή είναι αμαρτία αυτό που συνέβη σήμερα ένα δέντρο σαράντα (40) ετών να καταστρέφεται έτσι, χάριν κέρδους, ή αυτό που συμβαίνει σιωπηρά καιρό πριν, τώρα, στο μέλλον

Καταθέτω επωνύμως την καταγγελία αυτή, με την πεποίθηση ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Χανίων θα πράξουν τις νόμιμες ενέργειες, και την ελπίδα ότι το δέντρο αυτό θα είναι το τελευταίο που καταστρέφεται «στις λαϊκές» της πόλης μας.

Το παραπάνω δέντρο δεν ήταν το μοναδικό

Όμοροι κάτοικοι με πληροφόρησαν, (γιατί δεν το είχα προσέξει μιας και δεν είμαι μόνιμος κάτοικος Χανίων) ότι σε προηγούμενη διεξαγωγή (προσφάτως)  της λαϊκής αγοράς Τετάρτης, στην ίδια οδό, ακριβώς απέναντι από το επίμαχο σημείο Νο 49  της οδού Αναγνώστου Μάντακα, άλλο ένα δεντράκι έσπασε τελειωτικά όλως αιφνιδίως…

-Με το πέρας επίσης της λαϊκής σήμερα 27/01/2016, αποκαλύφθηκε άλλο ένα κλαδί, άλλου δέντρου (φίκος;) αυτή τη φορά, στο Νο 47 της ίδιας όμως Αναγνώστου Μάντακα, να κείται στο πεζοδρόμιο…

Θαυμάστε… Άρχοντες και Πολίτες των Χανίων και αισθανθείτε αρκούντως υπερήφανοι!

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook