Κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ι.Σ.Χ στις 25.01.2016 υιοθετήθηκαν οι δράσεις που αποφασίστηκαν κατά  την Σύσκεψη των Προέδρων Ιατρικών Συλλόγων στις 20.01.16 στα πλαίσια του Π.Ι.Σ.

Ειδικότερα: 

–    Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 προειδοποιητικό κλείσιμο των γραφείων των Ιατρικών Συλλόγων 
–    Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 αποχή όλων των ιατρών από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις (πιστοποιητικά, γνωματεύσεις, συμμετοχές σε επιτροπές), πλην ΑΜΕΑ . 
–    Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 και  Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 προειδοποιητική αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης .Κάθε θεραπευτική αγωγή θα αναγράφεται στην ατομική συνταγή του ιατρού, ώστε να μη διακινδυνεύσει η υγεία κανενός ασθενούς. 
–    Γενική Συνέλευση Ι.Σ.Χανίων  Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου για ενημέρωση των μελών και λήψη αποφάσεων για κοινές συναντήσεις και κινητοποιήσεις σε τοπικό επίπεδο με τους άλλους  Επιστημονικούς  Φορείς .  
–    Συμμετοχή στη Γενική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου 2016. 
–    Γενική Συνέλευση Π.Ι.Σ. στις 6 Φεβρουαρίου 2016 ,όπου το Προεδρείο θα εισηγηθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν προωθηθεί αυτό το σχέδιο για το ασφαλιστικό. 
Εμμένουμε στη θέση μας να παραμείνει ανεξάρτητο το ταμείο μας (ΕΤΑΑ), καθώς είναι βιώσιμο, στο πλαίσιο της τριμερούς χρηματοδότησης. 

Καλούμε τον Υπουργό Εργασίας και συνολικότερα την Κυβέρνηση να αποσύρουν αυτό το σχέδιο και να αναλογιστούν ότι με την καταστροφή κάθε παραγωγικού δυναμικού της χώρας, δεν μπορεί να επιβιώσει η Ελληνική Κοινωνία. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook