Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27/1/2016, σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, στο Υπουργείο Παιδείας με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας κ. Αναγνωστοπούλου, τον Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θραψανιώτη, τον Δήμαρχο Ιεράπετρας  κ. Καλατζάκη, τον καθηγητή Πανεπιστήμιου κ. Δερμιτζάκη,  τον επιστημονικό συνεργάτη του κ. Θραψανιώτη Αναστάσιο Μπάρμπα και  το μέλος της Επιτροπής Στήριξης του τμήματος «Εμπορίας και Διαφήμισης» κ. Δραγασάκη.   Θέμα της συνάντησης ήταν η συνέχιση λειτουργίας και η επανένταξη στα μηχανογραφικά  δελτία του Τμήματος  «Εμπορίας και Διαφήμισης» του ΤΕΙ Κρήτης το οποίο καταργήθηκε με το περίφημο «σχέδιο Αθηνά» του κ. Αρβανιτόπουλου της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Ο Μανόλης Θραψανιώτης στην τοποθέτηση του τόνισε ότι ο νομός Λασιθίου υστερεί σε ανάπτυξη σε σχέση με την υπόλοιπη Κρήτη. Είναι ο μόνος νομός της Κρήτης στον οποίο δεν υπάρχει συγκροτημένη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι ανάγκη λοιπόν να συμπεριληφθεί στον νέο σχεδιασμό του ενιαίου χώρου παιδείας και έρευνας. Ο νομός Λασιθίου διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές αλλά και τη ενεργό υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών ώστε να αποτελέσει ένα νέο πόλο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κρήτη. Αυτό θα δώσει μεγάλη ώθηση στην πολιτιστική ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Ο Μανόλης Θραψανιώτης εξέφρασε την υποστήριξή του στην προσπάθεια της Επιτροπής, και τόνισε ότι η Ιεράπετρα έχει όλες τις προϋποθέσεις για να στηρίξει δομές τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Έρευνας στην περιοχή της.
 
Ο κ. Καλατζάκης  κατέθεσε φάκελο με τις αποφάσεις στήριξης του Δήμου προς το συγκεκριμένο τμήμα και ανέλυσε τη σπουδαιότητα και την άριστη συνεργασία του Τμήματος με τους τοπικούς φορείς.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός δήλωσε ότι  βλέπει θετικά τη συνέχιση λειτουργίας του Τμήματος αφού  όμως  πρώτα εξετάσει λεπτομερώς τα στοιχεία που κατατέθηκαν αλλά και τους λόγους αποκλεισμού του από τα Μηχανογραφικά Δελτία. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook