Πραγματοποιήθηκε χθες 27 Ιανουαρίου 2016 τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης. Στη συνεδρίαση αυτή, μεταξύ των άλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο:

1.- Ενέκρινε τον προϋπολογισμό του Επιμελητηρίου χρήσης 2016.

2.- Ενέκρινε τη διακήρυξη και τα τεύχη δημοπράτησης πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού ανάδειξης αναδόχου εκτέλεσης της εργασίας «Στρατηγικός σχεδιασμός και Υλοποίηση Ενεργειών Τουριστικής Προώθησης και Προβολής Π. Ε. Ρεθύμνης – D.M.O.R.», προϋπολογισμού 19.065,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Το έργο θα υλοποιηθεί στα πλαίσια της Προγραμματικής Σύμβασης Τουριστικής Προβολής Ρεθύμνης. 
Όπως είναι γνωστό, η Προγραμματική Σύμβαση έχει υπογραφεί μεταξύ του Επιμελητηρίου, των Δήμων Ρεθύμνης και της Π.Ε. Ρεθύμνης. Για την υλοποίηση της σύμβασης, προϋπολογισμού 30.000,00 ευρώ (τριάντα χιλιάδες) το Επιμελητήριο θα καταβάλει από ίδιους πόρους το ποσό των 7.000,00 ευρώ (επτά χιλιάδες). 

Η Προγραμματική Σύμβαση αφορά στην συνεργασία των παραπάνω συμβαλλομένων για την εκπόνηση, υλοποίηση ενεργειών, εκδηλώσεων, δράσεων και συμμετοχή σε προγράμματα, που αποσκοπούν στην τουριστική και ως εκ τούτου οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των περιοχών και των δημοτών των συμβαλλομένων Δήμων μέσω μιας ουσιαστικότερης και αποτελεσματικότερης ανάδειξης και προβολής αφετέρου των αξιοθέατων, αρχαιολογικών χώρων και της ιστορίας γενικότερα της ευρύτερης περιοχής του νομού Ρεθύμνης και αφετέρου των τοπικών προϊόντων που αποτελούν μέρος της τοπικής και ιστορικής παράδοσης λογιζόμενη και αυτή ως μέρος του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η περιοχή του νομού Ρεθύμνης.

3.- Ενέκρινε τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην έκθεση GREKLAND PANORAMA 2016 που διοργανώνεται στην Στοκχόλμη Σουηδίας στο διάστημα 12 – 14 Φεβρουαρίου 2016 για την προβολή του τουριστικού προϊόντος του Ρεθύμνου. Η συμμετοχή θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το Δήμο Ρεθύμνης, σε κοινό περίπτερο. Στην ίδια διοργάνωση θα εκμισθωθεί από το Επιμελητήριο χωριστό περίπτερο για την προβολή προϊόντων μελών του.

4.- Όρισε τους εκπροσώπους του για τη συγκρότηση: 
    Ι) της γνωμοδοτικής επιτροπής ανέλκυσης ναυαγίων Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου, ως εξής: Κων/νος Βουρλάκης, ως τακτικός, β) Ιωάννης Παπαδάκης, ως αναπληρωματικός.
    ΙΙ) της γνωμοδοτικής επιτροπής για θέματα ναυαγίων του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου, ως εξής: Ιωάννης Παπαδάκης, ως τακτικός, β) Κων/νος Σπυριδάκης, ως αναπληρωματικός.

5.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του Εμπορικού Συλλόγου Περάματος με το ποσό των 1.000,00 Ευρώ (χιλίων) για συμμετοχή στα έξοδα διοργάνωσης των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων έτους 2015.

6.- Ενέκρινε την επιχορήγηση του «Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης» με το ποσό των 1.000,00 Ευρώ (χιλίων) προκειμένου να συνεχίσει τις αξιόλογες προσπάθειές του για την προώθηση των εξαγωγών. 

Πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης σε μια σεμνή και λιτή τελετή, όπως αρμόζει στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Επιμελητηρίου, μεταξύ των μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου και των εργαζομένων του. Το φλουρί της πίτας, που αντιστοιχούσε σε ένα συμβολικό δώρο, έτυχε στο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Δημήτριο Περνιεντάκη, ο οποίος πήρε και τις ευχές των συναδέλφων του για συνέχιση της καλής του τύχης ολόκληρη τη χρονιά. Τυχερός, επίσης, στάθηκε και ο εργαζόμενος στην εταιρεία ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, θυγατρική εταιρεία του Επιμελητηρίου, κ. Θωμάς Γκίκας, ο οποίος κέρδισε δύο ημέρες άδεια. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook