Την 27η Ιανουαρίου 2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 13.00 στην Αίθουσα του Πρωτοδικείου Χανίων, συναντηθήκαμε οι εκπρόσωπου των φορέων των Χανίων για την εξέταση και τον προσδιορισμό του περαιτέρω αγώνα για το Ασφαλιστικό και την προτεινόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι πρόεδροι, του Δικηγορικού συλλόγου κ. Δασκαλάκης, του τμήματος Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ κ. Στρογγυλός, του Ιατρικού Συλλόγου κ. Ορφανουδάκη, του φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κατσαντώνης, τα μέλη ΔΣ, του Δικηγορικού συλλόγου κ. Πραματευτάκης, κ. Μικρού, κ. Μαυρογένης, κ. Ντερμανάκης, κ. Γκαζής, κ. Ποθητάκης. Επίσης συμμετείχαν ο εκπρόσωπος πρόεδρος του ΕΒΕΧ κ. Πατεράκης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΧ κ. Παυλάκης και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης κ. Καψανάκης, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Οδοντιάτρων, κ. Μπολιώτης, του συνδέσμου ΤΑΞΙ, Ηλίας Καραπατάκης, του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου,  κ. Βενετάκης, του Συλλόγου των Δικαστικών Επιμελητών κ. Πανηγυράκης. ο Διευθυντής του ΟΑΚ κ. Κοπάσης.

Μετά από διάλογο που επακολούθησε διαπιστώνεται ότι όλες οι επαγγελματικές τάξεις οι εργαζόμενοι και ο αγροτικός κόσμος απορρίπτουν κατηγορηματικά το προτεινόμενο προσχέδιο για το Ασφαλιστικό, το οποίο πρέπει να αποσυρθε. Είναι σαφές ότι όλοι οι επαγγελματίες, εργαζόμενοι, υπάλληλοι και αγρότες βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση και διαμαρτύρονται. Διαμαρτυρόμεθα και αντιτιθέμεθα διότι η κυβερνητική πρόταση οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση όλων των επαγγελματικών τάξεων και στη φτωχοποίηση της κοινωνίας και προκαλεί έντονή κοινωνική αναταραχή, που απομακρύνει τους αναπτυξιακούς ρυθμούς που είναι άμεσα αναγκαίοι για την έξοδο από την  παρατεινόμενη οικονομική κρίση. Είναι αναγκαίο να γίνει διάλογος σωστός για ένα δίκαιο Ασφαλιστικό. Τέλος όλοι οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων αποφασίζουν να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση που θα γίνει στην αγορά Χανίων την 4-2-2016 και να περιφρουρήσουν την ενότητα του αγώνα, και να συνεργάζονται καθόλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων και με όλες τις μορφές του αγώνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook