Στον οικισμό Καλαμίτσι Αμυγδάλου του Δήμου Αποκορώνου ξεκινούν οι εργασίες του έργου με τίτλο “Ανάπλαση εντός οικισμού Καλαμίτσι Αμυγδάλου” προϋπολογισμού μελέτης 100.000,00 € (με Φ.Π.Α.) από την ανάδοχο εταιρεία ΔΡΑΚΑΚΗΣ Α.Ε. 

Το έργο χρηματοδοτείται από από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013» με  συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη. 

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης ανέφερε ότι η επέμβαση αφορά δυο κοινόχρηστα πλατώματα. Το μεγαλύτερο αναπτύσσεται πίσω από το παλαιό κοινοτικό γραφείο και παράλληλα με την επαρχιακή οδό Καλυβών –Γεωργιουπόλεως. Τα δεύτερο πλάτωμα σχηματίζεται στην είσοδο της εκκλησίας του οικισμού. Και στα δυο σημεία υπάρχουν σήμερα παλιές τσιμεντοστρώσεις και δέντρα που δεν έχουν ενταχθεί σε κάποιο σχεδιασμό.

Θα διαμορφωθούν χώροι στάσης και κίνησης με επιστρώσεις από πέτρινο κυβόλιθο, επιφανειακή διευθέτηση των όμβριων, ένταξη των υφιστάμενων δέντρων στην διαμόρφωση του μεγάλου πλατώματος με καθιστικά παγκάκια, φύτευση νέων δέντρων και εγκατάσταση δημοτικού φωτισμού και αστικού εξοπλισμού. 

Πρόκειται για μια ήπια διαμόρφωση με νέες επιστρώσεις και αργολιθοδομές που θα οριοθετήσουν τον κοινόχρηστο χώρο από τις περιοχές του ναού. 

Το παραπάνω έργο αποτελεί σημαντικότατη παρέμβαση στα όρια του οικισμού και στην ευρύτερη περιοχή. Αποτελεί μια συνολική αντιμετώπιση του δημόσιου χώρου αφού εξετάζοντας το συγκεκριμένο έργο μπορούμε να αξιολογήσουμε την εξέλιξη της επίσημης αρχιτεκτονικής έκφρασης του οικισμού σε έναν τόπο ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook