Νέο ασφαλιστικό. Μια  φαεινή ιδέα της κυβέρνησης βασισμένη στις ιδεολογικές αγκυλώσεις της που αντί να στηρίζει τον ανταποδοτικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος,  το μετατρέπει σε προνοιακό για τους πιο αδύναμους και Δαμόκλειο σπάθη για τους υπόλοιπους. Θα μου πείτε…δεν πρέπει να στηριχθούν οι αδύναμοι; Πρέπει  να τους αφήσουμε στο έλεος του θεού; Η απάντηση είναι, πως ασφαλώς και πρέπει να στηριχθούν, όμως πως θα γίνει αυτό όταν υπερφορολογείς όλους εκείνους που έχουν εισοδήματα άνω των 10.800€ ετησίως και στους οποίους σκοπεύεις να στηριχθείς;

Από πού θα εισπράξεις τα χρήματα που χρειάζεσαι για να δώσεις σε όλους την βασική σύνταξη όπως εξαγγέλεις; Πόσο δύσκολο είναι να αντιληφθούν οι αριστεροδεξιοί κυβερνώντες ότι εάν δεν στηρίξουν την επιχειρηματικότητα και κατ’επέκταση τις νέες θέσεις εργασίας, κανείς δεν πρόκειται να  επενδύσει στην Ελλάδα, οι υπάρχουσες επιχειρήσεις θα καταρεύσουν η θα μεταφερθούν στο εξωτερικό, επιπλέον θέσεις εργασίας θα χαθούν και εν τέλει δεν πρόκειται να είναι  βιώσιμο το νέο ασφαλιστικό.

Με λίγα λόγια, ένα ακόμη «πρόγραμμα Θεσσαλονικής» εξαγγέλεται. Ποιος είναι ο στόχος τους; Μα..φυσικά να χαϊδέψουν πρόσκαιρα τα αυτιά των εύπιστων ψηφοφόρων και του κομματικού τους ακροατηρίου, χωρίς ουδόλως να τους απασχολεί ότι με αυτό τον τρόπο θα γιγαντώσουν ακόμη περισσότερο το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος τοποθετώντας μια ακόμα βόμβα στα θεμέλια του.  

Ο Εμπορικός κόσμος οφείλει να αντιδράσει και να εκφράσει την αντίθεση του σε αυτό το νομοθετικό έκτρωμα, ενώνοντας την φωνή του με όλους τους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς, συμμετέχοντας στην απεργία στις 4/2 και στην συγκέντρωση στην πλατεία της Δ.Αγοράς όπου θα βρίσκονται όλα τα σωματεία και σύλλογοι των Χανίων. Δυστυχώς όμως, η νέα κομματική διοίκηση του Ε.Σ.Χ. ακολουθώντας για άλλη μία φορά …έντολες άνωθεν, καλεί τους εμπόρους στην ξεχωριστή συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία 1866.

Προσωπικά τους απεύθυνα έκκληση εντός του συμβουλίου του συλλόγου να μην προχωρήσουν σε αυτό τον διχασμό και την διάσπαση του συνδικαλιστικού μας αγώνα. Τους είπα ότι το θέμα του Ασφαλιστικού είναι τόσο σοβαρό που δεν χωράνε κομματικές γραμμές και εντολές. Προσπάθησα να τους εξηγήσω ότι έχουν μια μοναδική ευκαιρία να ενώσουν όλους τους εμπόρους μπροστά σε αυτό το ζήτημα που επιτάσσει σύμπνοια και ομοψυχία. Ακόμη και μέλος τους δικού τους συνδυασμού(που δεν ανήκει στο ΚΚΕ) υποστήριξε την άποψη μου. Δυστυχώς όμως τα κομματικά στεγανά τους είναι τόσο ισχυρά, που δεν διαρρηγνύονται με τίποτα.

Το αποκορύφωμα δε της υποκρισίας τους, είναι το κάλεσμα που απεύθυναν πριν λίγες ημέρες στα υπόλοιπα εργασιακά σωματεία των Χανίων ζητώντας τους να παλέψουν από κοινού για το ασφαλιστικό και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, εξήγγειλαν χωριστές συγκεντρώσεις από εκείνους που καλούσαν να συμπλεύσουν. Προσωπικά με λυπεί απίστευτα η μετατροπή αυτή του Ε.Σ.Χ. σε κομματικό φερέφωνο και πολύ φοβούμαι ότι ο σύλλογος οδηγείται στην πλήρη απαξίωση του από τα μέλη του. Κρίμα…      

*Ο Τάκης Ζερβουδάκης είναι μέλος Δ.Σ. του Ε.Σ.Χ.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook