Στις πρώτες του δηλώσεις ως τεχνικός του ΟΦΗ, ο Νίκος Νιόπλιας είπε γιατί είπε τώρα το «ναι» στην πρόταση, ανέλυσε την φιλοσοφία του και τόνισε: «Να ξέρει ο κόσμος πως ότι κάνουμε, θα το κάνουμε με συνέπεια και επαγγελματικό. Δεν είναι ακατόρθωτη η ανατροπή».

Ο Νιόπλιας ξεκίνησε δουλειά από το πρωί της Πέμπτης και στην αίθουσα τύπου του ΒΑΚ έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως τεχνικός του ΟΦΗ.

Αρχικά είπε: «Κανείς δεν είναι σίγουρος για τίποτα στην ζωή και στον χώρο που είμαστε δεν μπορεί να γνωρίζει κανένας για την έναρξη ή την λύση της συνεργασίας. Πάντα είχα ομάδες και πάντα επέλεγα το πιο σωστό και το πιο λογικό για να ξεκινήσω την καριέρα μου. Δεν έχει σχέση το αν έπαιξε κάποιος 16 χρόνια σε μια ομάδα αλλά το πότε θα συναντηθείς με αυτήν την ομάδα. Όλοι γνωρίζετε πως ότι καλές στιγμές έζησε αυτή η ομάδα για 16 χρόνια, ήμουν μέσα. Από όταν αναγεννήθηκε μέχρι την τελευταία ημέρα. Τώρα έμελλε να συναντηθούν οι δρόμοι μας».

«Μου αρέσει να εργάζομαι κάτω από πίεση»

Για το γεγονός ότι ανέλαβε το τιμόνι του ΟΦΗ ενώ είναι τόσο πίσω στην βαθμολογία: «Μένω εδώ, ζω εδώ, μου αρέσει να εργάζομαι κάτω από πίεση και όπου πήγα, υπήρχε πίεση. Στην εθνική Κύπρου πήγα όταν έφευγε μια πολύ καλή φουρνιά παικτών και για αυτό έμεινα για 3 χρόνια και ήταν από τις καλύτερες μου δουλειές γιατί έφτιαξα μια ομάδα από το μηδέν».

Όσον αφορά το τι πήγε λάθος, ο Νίκος Νιόπλιας τόνισε ότι σημασία έχει το τι γίνεται από εδώ και στο εξής: «Η ομάδα ξεκίνησε αλλιώς, με όνειρα και φιλοδοξίες αλλά καμία φορά όταν δεν χτίσεις σωστά μια ομάδα τότε δεν έρχονται τα αποτελέσματα. Ξεχνάμε το τι έγινε και πάμε στο τι πρέπει να γίνει. Οι άνθρωποι ήταν απογοητευμένοι και ζήτησαν την βοήθεια μου. Μου αρέσουν τα δύσκολα, είμαι στο σπίτι μου, είμαι στην ομάδα μου και αν θέλουμε να κάνουμε κάτι θα το κάνουμε στα δύσκολα. Τίποτα δεν είναι σίγουρο αλλά θα προσπαθήσουμε».

Για το τι θέλει να αλλάξει από εδώ και στο εξής: «Θα πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα στην οργάνωση και την λειτουργία. Δεν θα παίζουμε στην Αθήνα και θα πηγαίνουμε με το καράβι και να χάνουμε 4 ημέρες και να ξενερώνουν οι παίκτες. Και εγώ θα πρέπει να πάρω το μάξιμουμ των παικτών αλλά και εκείνοι με την βοήθεια μου να προσπαθήσουν να κάνουν μια νέα αρχή. Οι 9 βαθμοί είναι πολλοί αλλά δεν είναι ακατόρθωτο».

Για το τι έχει δει μέχρι τώρα: «Η ομάδα είναι καλή, είδα καλά πράγματα από πολλούς παίκτες αλλά είναι κρίμα που δεν μπορούν να αγωνιστούν γιατί υπάρχει αυτό το χρονικό περιθώριο. Ο κόσμος να είναι σίγουρος ότι θα λειτουργήσουμε πολύ επαγγελματικά και με μεγάλη συνέπεια ώστε να πάμε καλά».

«Για αυτό θέλαμε τον Μητρόπουλο – η ομάδα δεν έχει ισορροπία»

Αναφορικά με τις μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν, τόνισε ότι «η ομάδα δεν έχει ισορροπίες. Δηλαδή, έχει πολλούς μεσοεπιθετικούς και καθόλου μεσοαμυντικούς. Για αυτό θέλαμε τον Μητρόπουλο. Έχουμε Φραγκουλάκη, Κιάσσο, Φουκαράκη και Μπουρσέλη που είναι από «οκτάρι» και πάνω. Δεν έχουμε έναν παίκτη που να παίζει μπροστά από τα στόπερ. Μέχρι να παίξουν τα παιδιά του Εργοτέλη δεν έχουμε παίκτες και θα παίζουν συνέχεια. Μπροστά έχουμε Καλέ, Πόποβιτς, Γουόρντεν, Σαχινίδη, Μαρτσάκη, Περογαμβράκη και δεν γίνεται να παίζουν όλοι. Το παλεύουμε να βρουμε κάποιον παίκτη που να παίξει στην Κηφισιά. Όσο και να λέμε ότι ο ΟΦΗ είναι όνομα, δεν έρχεται κάποιος σε ερασιτεχνική κατηγορία. Μην κοιτάζετε τον Άρη που πήρε μαζικά παίκτες από την Βέροια. Ο ΟΦΗ θέλει να πάρει τον καλύτερο αλλά δεν εξαρτάται μόνο από εμάς».
 

Όσον αφορά την λέξη επαγγελματικός που είπε αρκετές φορές, το ανέλυσε περαιτέρω λέγοντας ότι «όταν μιλάω για επαγγελματισμό, δεν μιλάω μόνο για τους αγώνες. Όταν εγώ ρωτάω πότε φεύγουμε και μου λένε «Παρασκευή» τότε δεν μπορεί ο παίκτης να είναι άυπνος, να πηγαίνουμε στο ξενοδοχείο στις 6.00 το πρωί και αν δεν έχει δωμάτια να κάθονται μέχρι τις 12.00. Μετά πηγαίνει στον αγώνα και είναι σαν το «κοτόπουλο. Μετά δεν είχαμε γήπεδο να κάνουμε προπόνηση, ακολουθούσε το παιχνίδι και έβγαινε εκεί η κούραση 48 ωρών. Αυτό εννοούμε ότι το σωματείο λειτουργεί επαγγελματικά. Ούτε οι παίκτες που έχουμε είναι ερασιτέχνες, ούτε εγώ είμαι ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής. Όταν το περάσεις στον παίκτη, τότε και αυτός θα λειτουργήσει ερασιτεχνικά. Όλα πρέπει να τα δούμε διαφορετικά».

Σχετικά με τον αποκλεισμό από τον Ρούβα: «Αν κερδίζαμε τον Ρούβα, ποιος θα έπαιζε την άλλη Τετάρτη; Μακάρι να περνούσαμε αλλά να μπορούσαν να παίξουν και οι μεταγραφές. Την άλλη Τετάρτη έπρεπε να παίξουν και οι ίδιοι με τον ΠΟΑ; Ποιοι θα έπαιζαν μετά στην Κηφισιά; Ο Άρης δήλωσε τα παιδάκια να συμμετάσχουν στο κύπελλο. Αυτό έπρεπε να κάνει και ο ΟΦΗ. Δεν έχει κάποιο όφελος αυτός ο θέσμος. Να παίξουν οι Φουκαράκης, Μπουρσέλης, Πίτσος και Γουόρντεν ώστε να τους δω και εγώ κόντρα στον ΠΟΑ που είναι μια καλή ομάδα. Πρέπει να κοιτάζουμε την ουσία και όχι το τι λέει ο καθένας».

«Είμαστε σε μια περίοδο που πρέπει να κερδίζουμε»

Για το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής: «Δεν είναι τώρα για να σκεφτόμαστε κάτι άλλο. Είναι κατηγορία άλλων συνθηκών. Διαφορετικά είναι να παίζουμε στην έδρα μας και διαφορετικά εκτός που παίξαμε σε ένα γήπεδο 9Χ9 και έπαιξαν 11Χ11. Κάθε παιχνίδι πρέπει να το βλέπουμε διαφορετικά. Μπορεί να έχουμε κάποιους παίκτες που να παίζουν μόνο στο χόρτο και για αυτό πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι για να παίζουν. Και τώρα που έχουμε πολλούς, κυρίως στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, θα πρέπει να αποδείξουν όλοι ότι αξίζουν να παίζουν. Να βάλουν πίεση στους εαυτούς τους, δεν είναι παιδάκια».
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook