Απίστευτες φαίνεται ότι είναι οι παραλείψεις στην υπόθεση της εξαδέλφης του υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και την κλοπή των οπιούχων φαρμάκων.

Παρότι η ίδια παραδέχθηκε πώς υπεξαίρεσε τις πεθιδίνες, όπως αποκάλυψε η πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου Ματίνα Παγώνη, στο φάκελο από το νοσοκομείο Ηρακλείου αποκρύφθηκε ποιος πήρε τα φάρμακα.

Ωστόσο όλη η υπόθεση θυμίζει φιάσκο και υπάρχει κίνδυνος να ακυρωθεί στο σύνολό της η πειθαρχική διαδικασία. Είναι απίστευτο ότι αυτός που έκανε την ΕΔΕ δεν ήξερε να χαρακτηρίσει καν το πειθαρχικό αδίκημα και στο φάκελο δεν κατονόμασε ποιο είναι το πρόσωπο που έκλεψε τα οπιούχα φάρμακα. Ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν επίσης και στη διαδρομή του φακέλου από το ΠΑΓΝΗ στην 6η ΔΥΠΕ.

Οι δηλώσεις της κυρίας Παγώνη είναι αποκαλυπτικές: «Η διαδικασία σήμερα σταμάτησε διότι δεν εχει γίνει σωστά η διαδικασία παραπομπής της υπόθεσης από το νοσοκομείο της Κρήτης, ούτε έχει κατονομαστεί κάποιος υπεύθυνος. Γενικότερα, υπάρχει μια εισήγηση ότι υπάρχει απώλεια οπιούχων φαρμάκων. Τίποτε άλλο. Ο φάκελος επιστρέφει στο νοσοκομείο της Κρήτης. Το νοσοκομείο με εισήγηση του νομικού συμβούλου πρεπει να παραπέμψει πάλι από την αρχή τη διαδικασία, κατονομάζοντας για ποιο πειθαρχικό αδίκημα, ποιος και γιατί παραπέμπεται. Η διαδικασία θα έπρεπε να είχε γίνει σωστά απο το νοσοκομείο. Την ευθύνη την έχει το νοσοκομείο. Όταν το νοσοκομείο στείλει πίσω το φάκελο σε εμας, τότε θα συνεχίσουμε. Ο φάκελος που εστάλη δεν είχε τη συγκεκριμένη παραπομπή για αδίκημα. Το υπουργείο ας δει ποιος έχει τις ευθύνες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook