Έξι ποδηλάτες αστυνομικοί ξεκίνησαν τις περιπολίες στο κέντρο και ειδικά στην παλιά πόλη των Χανίων με ισάριθμα ποδήλατα που έχουν δυνατότητα ηλεκτροκίνησης.

Αποστολή της συγκεκριμένης ομάδας είναι η αναβαθμισμένη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών των Χανίων, παρέχοντας σε αυτούς τις κατάλληλες οδηγίες και απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού, όσο και ευρύτερα αστυνομικού ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, στόχος είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, μέσω της εμφανούς αστυνομικής παρουσίας, για άμεση ανταπόκριση και διαχείριση περιστατικών.  

Οι αστυνομικοί που στελέχωσαν την Τουριστική αστυνοιμία για την συγκεκριμένη πιλοτική δράση  εκπαιδεύτηκαν το προηγούμενο διάστημα στην εφαρμογή της τουριστικής νομοθεσίας του ελέγχου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και σε βασικές διατάξεις του ΚΟΚ.

 
Οι αστυνομικοί – ποδηλάτες για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους διαθέτουν ειδικού τύπου στολή (ποδηλάτη) και είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαιτούμενα είδη.
Σημειώνεται ότι η αστυνόμευση με ποδήλατα θα εφαρμόζεται σε όλη τη διάρκεια του έτους. Έχει τα χαρακτηριστικά ολοκληρωμένου προγράμματος, καθώς περιλαμβάνει σχεδιασμό για όλα τα επιμέρους στάδια ανάπτυξης και υλοποίησής του, ενώ τα αποτελέσματα θα αξιολογούνται από τις αρμόδιες επιτελικές δομές, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η αποδοτικότητά τους.
 

Οι αστυνομικοί-ποδηλάτες ξεκίνησαν  την εμφάνισή τους απο το ιστορικό κέντρο της Αθήνας στις περιοχές της Ακρόπολης, του Θησείου και της Πλάκας, ενώ το μέτρο επεκτάθηκε και σε Κέρκυρα, τη Ρόδο, τα Χανιά και το Ναύπλιο.

Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ επέλεξαν τις περιοχές της πιλοτικής  εφαρμογής βάσει του αριθμού των επισκεπτών-τουριστών, αλλά και της μορφολογίας τους, εάν υπάρχουν δηλαδή πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι, αυξημένη κίνηση οχημάτων κλπ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook