Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων απέστειλε επιστολή στην  Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων καθώς και προς τα αρμόδια υπουργεία, εκφράζοντας την αγωνία της για την αποπεράτωση των έργων της επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων, μετά από αυτοψία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στα έργα.

Στην επιστολή, οι ξενοδόχοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες της καθυστέρησης έναρξης των εργασιών στον αερολιμένα, η οποία μπορεί να απειλήσει και την ομαλή εκτέλεση των πτήσεων εξωτερικού.

Η επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει:

Γνωρίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται για να ολοκληρωθούν τα έργα στον Αερολιμένα Χανίων, ο οποίος αποτελεί την βασική πύλη εισόδου των τουριστών της Δυτικής Κρήτης ( Ν. Χανίων και Ν. Ρεθύμνης ) και άρα άμεσα ή έμμεσα συνεισφέρουν άνω του 70% του ΑΕΠ μας ( Ν. Χανίων & Ν. Ρεθύμνης ).

Πρέπει επειγόντως να πληρωθεί το ποσό το οποίο έχει εγκριθεί αλλά δεν έχει ακόμα πιστωθεί στον ανάδοχο του έργου .

Η  καθυστέρηση της έναρξης των εργασιών  – αντί  1/11/15  και  περάτωση την 29/2/16 –  ξεκίνησαν στις 10/1/16  ,  θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία εκτέλεσης των πτήσεων εξωτερικού με καταστροφικές συνέπειες για την τοπική κοινωνία και τον τουρισμό. 

Επιπλέον θα πρέπει να συνυπολογιστεί και ένα ποσό, το οποίο θα πρέπει να αποδοθεί άμεσα στη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. για τις απαραίτητες εργασίες , για την επαύξηση ισχύος της υφιστάμενης παροχής ηλεκτροδότησης τόσο για το κτίριο της επέκτασης του Νέου Πύργου Ελέγχου όσο και λοιπών εγκαταστάσεων .

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο Αερολιμένας Χανίων έχει μία πολύ θετική αύξηση στις αφίξεις των τουριστών, σημειώνοντας άνω του 55% αύξηση από το 2009 – 2015 ( αφίξεις τουριστών 2009 : 610.000 , αφίξεις τουριστών 2015: 943.000 ), προσφέροντας θεαματικά έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό της τάξεως  άνω των 11.000.000€ , καθαρά έσοδα.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook