Συνάντηση εργατικών σωματείων και συλλογικοτήτων, ενόψει της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Εργατικό Κέντρο.

Την ώρα που οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα και την Κρήτη βρίσκονται στο δρόμο, τα εργατικά σωματεία συντονίζουν τις δράσεις τους για να “μην φτάσει το νομοσχέδιο αυτό στη Βουλή”, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Μανωλικάκης.

“Είμαστε εδώ για να μην φτάσει αυτό το νομοσχέδιο ούτε στη Βουλή. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος της εργατιάς και όλη η κοινωνία ότι όλοι πλήττονται και δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού. Η κοινωνία πρέπει να σηκωθεί από τον καναπέ και να πει τι θέλει: την ασφάλεια του καναπέ ή μια κοινωνική ασφάλεια με κοινωνικές παροχές για τις οποίες έχουμε όλοι πληρώσει;”, δήλωσε ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου , χαρακτηρίζοντας το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση ως “καταπέλτη” που ” θα μας οδηγήσει στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Θα μας μειώσει τις συντάξεις, θα μας αυξήσει τα όρια ηλικίας. Είναι ένα ασφαλιστικό 180 σελίδων το οποίο δεν έχει καν την έγκριση της Ευρώπης, η οποία από ότι μαθαίνουμε ζητάει πιο βαριά μέτρα από αυτά που θέλει να περάσει η κυβέρνηση”

Τα εργατικά σωματεία απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου, στην οποία έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση και συλλαλητήριο, στις 10:30 στην πλατεία δημοτικής αγοράς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook