Έρχεται νέου τύπου περαίωση για όσους εξαιρέθηκαν ή δεν μπήκαν στην αρχική ρύθμιση του 2010.Έτσι σε αυτοματοποιημένους ελέγχους προχωρά η εφορία σε όσους δεν μπήκαν στην περαίωση καθώς βάσει του σχετικού νόμου εξαιρέθηκαν επειδή κατείχαν μεγάλη ακίνητη περιουσία ή λόγω μεγάλου κύκλου εργασιών για τις εταιρείες

Όπως αποφασίστηκε, για όσους δεν είχαν υπαχθεί στην περαίωση του 2010 επειδή κατέχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ ανά άτομο ή λόγω μεγάλου κύκλου εργασιών άνω των 20 εκατ. ευρώ για τις εταιρίες, θα εφαρμοστεί ταχεία διαδικασία ελέγχου των ανέλεγκτων χρήσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών η διαδικασία αυτή θα διεξαχθεί σχεδόν στο σύνολό της, με αυτοματοποιημένο τρόπο με τη βοήθεια των συστημάτων και των διασταυρώσεων της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων από τις οποίες θα προκύψουν και τα οφειλόμενα ποσά ανά χρήση.

Επίσης θα γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όσους είχαν τη δυνατότητα να υπαχθούν στην περαίωση αλλά δεν το έκαναν.

Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου είχε συνάντηση με τους διευθυντές των Δ.Ο.Υ και των τελωνείων Αττικής παρουσία του γενικού γραμματέα Γιάννη Καπελέρη.

Ο υπουργός όρισε τρεις προτεραιότητες : την αύξηση των δημόσιων εσόδων, την ενεργή συμμετοχή των στελεχών της φορολογικής αρχής στην προετοιμασία του φορολογικού νόμου του φθινοπώρου και την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ κράτους και φορολογούμενου.

imerisia.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook