Το Σάββατο 30/1 κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Ηρακλείου,  συναντήθηκε με τον κ. Γ. Κουμαντάκη, Πρόεδρο των εργαζομένων στην Ένωση Πεζών. Κατά την συνάντηση, ο Πρόεδρος των εργαζομένων εκ μέρους της διοίκησης του σωματείου ενημέρωσε τον Μανόλη Συντυχάκη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι παραγωγοί, αλλά και για την κατάσταση που βρίσκεται η επιχείρηση.

Είναι γνωστό ότι το χρέος της Ένωσης αγγίζει τα 25 εκ. €, συμπεριλαμβανομένων  δεδουλευμένων των εργαζομένων  αλλά και υποχρεώσεων σε δεκάδες παραγωγούς.  Παράλληλα, η Διοίκηση της Ένωσης, προκειμένου να μειώσει το εργατικό κόστος,  προχώρησε σε 21 απολύσεις εργαζομένων με εξευτελιστικές αποζημιώσεις, κατάργησε την Συλλογική Σύμβαση εργασίας  και επέβαλε ατομικές συμβάσεις .

Από τη μεριά του, ο Μ. Συντυχάκης, τόνισε ιδιαίτερα το πόσο εγκληματική σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών αλλά και των εργαζομένων , είναι η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το ίδιο αντιλαϊκή και αντεργατική όπως οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων  ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.  Πρόκειται για την πολική που μετέτρεψε τις Αγροτικές Ενώσεις σε ανώνυμες επιχειρήσεις που γίνονται βραχνάς στις πλάτες των φτωχών αγροτών και των εργαζομένων σε αυτές. 

Ανέπτυξε την  πρόταση του ΚΚΕ για τον αγροτικό παραγωγικό συνεταιρισμό των μικροϊδιοκτητών αγροτών, ως τη μόνη σωτηρία του αγρότη, με κοιωνικοποίηση των  καπιταλιστικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων, της γης, των συγκεντρωμένων μηχανοποιημένων μέσων παραγωγής, των κρατικών υποδομών και του εμπορίου, με άμεση ένταξή τους στον κεντρικό σχεδιασμό, για παραγωγή με στόχο την ικανοποίηση πρώτα απ’ όλα των εγχώριων λαϊκών αναγκών, διατροφής και πρώτων υλών βιομηχανίας 

Μια τέτοια οικονομία, που συμφέρει τους πολλούς, ενάντια στη φτώχεια, στην ανεργία και το ξεκλήρισμα, θα μειώνει το κόστος παραγωγής, θα αξιοποιεί καλύτερα τις παραγωγικές δυνάμεις και θα απαλλάξει τους μικρομεσαίους αγρότες μια για πάντα από το κεφάλαιο, την φορολογία, τις τράπεζες, τους βιομήχανους και μεγαλεμπόρους.

Εξασφαλίζοντας τιμές και διάθεση της παραγωγής, προστασία από φυσικές καταστροφές και όχι ξεκλήρισμα και δυστυχία. Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ ενημέρωσε τον εκπρόσωπο των εργαζομένων της Ένωσης για τις επόμενες κινήσεις και σχεδιασμούς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ ενόψει της κλιμάκωσης των αγροτικών και εργατικών κινητοποιήσεων πριν και μετά την πανελλαδική απεργία της 4/2/2016.        

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας επισκέφτηκε το μπλόκο στα Πραιτώρια και συνομίλησε με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους  που αντιδρούν στην πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ με αιχμή το Ασφαλιστικό και το φορολογικό. Στον χαιρετισμό που απεύθυνε εκ μέρους του ΚΚΕ, σημείωσε ότι: «το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις στηρίζει των αγώνα των φτωχών και μεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, σεβόμενο τις μορφές πάλης που επιλέγουν και διαχωρίζει τη θέση του από τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών.

Έχει μεγάλη αξία για το εργατικό – λαϊκό κίνημα, ο ξεσηκωμός της αγροτιάς ,  ειδικά όταν εκφράζεται με οργανωμένη μαζικότητα και συντονισμένη γραμμή πάλης, που βάζει σαν πρώτο στόχο της μεγάλης πανελλαδικής παναγροτικής κινητοποίησης, να μην περάσουν και να μην εφαρμοστούν τα εξοντωτικά για τους μικρομεσαίους αγρότες μέτρα που επιβάλλονται με την νέα ΚΑΠ της ΕΕ και το τρίτο μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ψήφισαν στη Βουλή και οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.  Πάνω σε αυτήν την γραμμή πάλης και στην συμφωνία με το πλαίσιο των αιτημάτων που προβάλει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, μπορεί να χτιστεί και να στηριχθεί η ενότητα στον αγώνα.

Σε κάθε περίπτωση, η μαζική και δυναμική συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση και στο μπλόκο των Πραιτωρίων, αναδεικνύει την αποφασιστικότητα της μικρομεσαίας αγροτιάς να αγωνιστεί για την επιβίωση της. Ο αγώνας θα είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά το οργανωμένο αγροτικό κίνημα έχει αποδείξει ότι διαθέτει την αντοχή που χρειάζεται. Έχει αποδείξει ότι δεν τρομοκρατείται.

Έτσι και τώρα, υπάρχει ανάγκη οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης, ότι δήθεν δεν πρέπει να υπερβούν τα συνταγματικά πλαίσια και των νόμων για τα μπλόκα, για τις μορφές πάλης που επιλέγουν οι ίδιοι.

Να μην επιτρέψουν την κατασυκοφάντηση τους, ότι δήθεν έπαιρναν επιδοτήσεις που δεν τους αναλογούσαν, ότι φοροδιαφεύγουν, κλπ. Να μην συρθούν στον ψευδεπίγραφο διάλογο της κυβέρνησης και μάλιστα από μηδενική βάση όπως διαδίδουν  τα παπαγαλάκια της σε διάφορα μπλόκα, διότι αυτό σημαίνει άρση των διεκδικήσεων των απωλειών τους και προσπάθεια να εγκλωβιστούν με ύπουλο τρόπο και να συναινέσουν στο νομοσχέδιο που προτίθεται να καταθέσει.

Τώρα είναι η ώρα, είναι η ανάγκη οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι να ενώσουν τη φωνή με τους εργατουπάλληλους, τους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, τη νέα γενιά που προέρχονται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα, συγκροτώντας τη δική τους μεγάλη λαϊκή συμμαχία απέναντι στη συμμαχία εμποροβιομηχάνων, μεσαζόντων και καρτέλ».

Μετά την ομιλία του ο Μανόλης Συντυχάκης απάντησε σε ερωτήσεις των αγροτών σχετικά με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις καθώς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αναδεικνύοντας τις θέσεις του ΚΚΕ για τα αγροτικά ζητήματα.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο μπλόκο, ο βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε ότι το ΚΚΕ ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στην αγροτιά και στους αγώνες της.

Κάλεσε τους αγροτοκτηνοτρόφους να πάρουν ενεργά μέρος και να συμπαραταχθούν με τους εργαζόμενους που απεργούν την Πέμπτη 4  Φλεβάρη, στην απεργιακή κινητοποίηση που οργανώνει το ΠΑΜΕ  10 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook