Ο Δήμος Πλατανιά και η ΚΕΔΗΠ ( Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πλατανιά) , ενημερώνουν τους παραγωγούς ότι την   Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 18:30 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πλατανιά συνάντηση εργασίας στα πλαίσια του έργου LIFE 14 CCA/ENV/00389 – AgroClimaWater. 

Στην συνάντηση καλούνται να παραβρεθούν παραγωγοί οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν αναλυτικά για το έργο και να δηλώσουν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία συλλογής στοιχείων και επιλογής 10 πιλοτικών αγρών στους οποίους θα εφαρμοσθούν για 3 έτη ορθές γεωργικές πρακτικές για τη διαχείριση νερού. Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί θα πρέπει να διαθέτουν καλλιέργειες ελιάς ή εσπεριδοειδών εντός των ορίων της περιοχής μελέτης του έργου, η οποία περιλαμβάνει το βόρειο τμήμα της υδρολογικής λεκάνης του Ταυρωνίτη και συγκεκριμένα εκτείνεται από τις Βουκολιές μέχρι τις εκβολές του Ταυρωνίτη και στο παραλιακό μέτωπο από τον Ταυρωνίτη μέχρι το Γεράνι.

Το έργο LIFE AgroClimaWater με τίτλο «Προώθηση της αποδοτικής χρήσης νερού και υποστήριξη της μετάβασης προς μια ανθεκτική, στην κλιματική αλλαγή, γεωργία στις Μεσογειακές χώρες», χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE της ΕΕ και το εταιρικό σχήμα του έργου. Στο έργο συμμετέχουν η εταιρεία ΥΕΤΟΣ Ο.Ε. (Συντονιστής), ο ΕΛΓΟ «Δήμητρα» με το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου και το Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων, το Πανεπιστήμιο Basilicata (Ιταλία), η εταιρεία ΡόδαξΑγρο ΕΠΕ, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πλατανιά, η ΕΑΣ Μεραμβέλλου και ο Συνεταιρισμός Assofruit (Ιταλία). Έχει πενταετή διάρκεια (2015-2020) και βασικό στόχο την ανάπτυξη και εφαρμογή Στρατηγικής Προσαρμογής στην επερχόμενη κλιματική αλλαγή, όσον αφορά στον τομέα της διαχείρισης νερού,  από τις τρεις Αγροτικές Οργανώσεις που συμμετέχουν στο έργο. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook