Mε αφορμή το δημοσίευμα του flashnews.gr, με θέμα την επίσκεψη του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά, επόμενο είναι η εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας  να τον καθιστά κεντρικό πρόσωπο της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Εύκολα διαπιστώνουμε όμως μία προσπάθεια από την πλειοψηφία των ελληνικών και ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης να κάνουν το ακατόρθωτο. 

Να αναδείξουν το φρέσκο φυσικό πρόσωπο ως πρόταση εξουσίας αποκρύπτοντας την πιο σκληρή πρόταση νεοφιλελευθερισμού.

Εδώ να διευκρινίσουμε ότι ο Κυριάκος απεμπόλησε και δεν ακολούθησε την κεντρώα φιλελεύθερη πολιτική του πατρός και της Ντόρας.

Ταυτίστηκε απόλυτα με την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου που αποτέλεσε τον βασικό συντηρητικό και αντικοινωνικό  μηχανισμό επιβολής μνημονίου. Ο πολιτικός του λόγος δεν ακολουθεί την ελπίδα που του προσδίδουν τα ΜΜΕ.

Χωρίς σχέδιο Εθνικής Ανασυγκρότησης και κοινωνικής συνεννόησης, με το βάρος της αποτυχημένης κινητικότητας και αξιολόγησης  δημοσίων υπαλλήλων επί υπουργίας  του, με πλήρη υποστήριξη  των πολυεθνικών, την απουσία πρότασης ανάπτυξης και προστασίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με ανύπαρκτη κοινωνικά βιώσιμη πρόταση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και «κόκκινα δάνεια», με δυσδιάκριτη άποψη σε θέματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής φαντάζει σαν την απόλυτη λύση για τη ντόπια και ξένη οικονομική ολιγαρχία.

Δηλαδή να συνεχίζουν να κυβερνούν.

Κατά κοινή ομολογία όμως, ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη η παρέμβασή του στην εκλογή του κυρίου Βάμβουκα και την εγκατάσταση της πιο αποτυχημένης δημοτικής αρχής που είχαν ποτέ τα Χανιά. Του το ανταπέδωσε βέβαια ο δήμαρχος επιτρέποντας την μετατροπή του δημοτικού μεγάρου σε πολιτικό γραφείο του κ. Μητσοτάκη με την αρμόδια στελέχωσή της.

* O Ιπποκράτης Μανουδάκης είναι επιχειρηματίας

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook