Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016, στο Δημαρχείο Κισάμου, από τις 10.00 έως τις 18.00,  θα γίνεται εθελοντική λήψη (δείγμα σιέλου) για την ανεύρεση πιθανού δότη μυελού των οστών για 20χρονη κοπέλα που χρήζει άμεσης ανάγκης.

Με τη λήξη της δειγματοληψίας θα ακολουθήσουν ενημερωτικές ομιλίες στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κισάμου.

Η εθελοντική προσφορά μυελού των οστών αποτελεί το κορύφωμα της δωρεάς του ανθρώπου προς τον άνθρωπο, χαρίζοντας ζωή. Ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, πεθαίνουν κάθε χρόνο γιατί ο μυελός των οστών τους, το “εργοστάσιο” που φτιάχνει το αίμα τους, είναι ανεπαρκής, έχει καταστραφεί ή έχει διηθηθεί από κακοήθη κύτταρα. Η εξέλιξη τα επιστήμης δίνει σήμερα τη δυνατότητα σε εμάς να σώσουμε αυτούς τους ανθρώπους, προσφέροντας κάτι από τον εαυτό μας.

Δίνοντας δείγμα σιέλου (σάλιου), μπορεί να είσαι εσύ ο τυχερός συμβατός δότης που θα χαρίσει ζωή σε έναν ασθενή και συνάνθρωπο χωρίς ελπίδα. Είναι τόσο απλό…

Όταν βρεθεί ένας εθελοντής που είναι συμβατός με έναν υποψήφιο λήπτη, ειδοποιείται, ενημερώνεται και ερωτάται αν εξακολουθεί να επιθυμεί να δώσει μυελό των οστών του στον πάσχοντα. Αν ναι, ακολουθεί μία απλή και σύντομη διαδικασία, της οποίας το αποτέλεσμα είναι η αρχή της σωτηρίας ενός συνανθρώπου μας.

Περίπου 100 Έλληνες ασθενείς, οι μισοί από τους οποίους είναι παιδιά, θα μπορούσαν να σώζονται κάθε χρόνο από μία μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Και είναι στο χέρι μας να τους σώσουμε! 

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν, η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου & Σελίνου, ο Δήμος Κισάμου, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου, καθώς και Σύλλογοι και Φορείς του Δήμου Κισάμου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ., Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου, Νεολαία Κισάμου, Φιλολογικός Σύλλογος Κισάμου, Κισαμίτισσες μαμάδες, Αθλητικός Όμιλος Κισάμου, Φωτογραφική Ομάδα Κισάμου, ΠΓΣ Κισαμικός, Θύελλα Καλαθενών, Σύλλογος Κυρίων & Δεσποινίδων Καστελίου «Η Κοινωνική Πρόνοια», Πολιτιστικός Σύλλογος Γραμβούσας, Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατάνου, Πολιτιστικός Σύλλογος Λουσακιών, Πολιτιστικός Σύλλογος Πλοκαμιανών, Πολιτιστικός Σύλλογος Ρόκκας, Πολιτιστικός Σύλλογος Φαλελιανών, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κισάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού), με την υποστήριξη του Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας»,

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook