Στο κατάμεστο από κόσμο, Παγοποιείον, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η δημοτική παράταξη Ηράκλειο Ανοιχτοί Ορίζοντες

Το αδιαχώρητο έγινε στο Παγοποιείο, όπου τα μέλη και οι φίλοι της δημοτικής παράταξης του Γ. Κουράκη, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους …. αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τόσο για αυτοδιοικητικά ζητήματα όσο και για θέματα  της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας. 

Κατά τον χαιρετισμό του, ο επικεφαλής των Ανοικτών Οριζόντων,  Γιάννης Κουράκης, δήλωσε “παρών” για την επόμενη ημέρα για την πόλη, ενώ παράλληλα τόνισε ότι το νέο έτος, το 2016, αποτελεί για την παράταξη του, την αφετηρία για δυναμική αλλά και εποικοδομητική αντιπολίτευση στη νέα δημοτική αρχή, ώστε ο δήμος Ηρακλείου να αποκτήσει ξανά τη θέση που του αξίζει. 

Ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, ασκώντας (με το γάντι) κριτική στη Δημοτική Αρχή, επεσήμανε ότι επέλεξε για ένα μικρό διάστημα τη σιωπή, με στόχο όπως είπε να δώσει τον απαιτούμενο χρόνο προσαρμογής στον δήμαρχο και την ομάδα του, ώστε να μην μπορεί κανείς να πει ότι … “φωνάζει” και κατηγορεί τη νέα ηγεσία στη Λότζια, λόγω της ήττας … στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Κουράκης υπενθύμισε στα μέλη και τους φίλους της παράταξης του, ότι όλα τα έργα που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στην πόλη, σχεδιάστηκαν, δημοπρατήθηκαν και ψηφίστηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή, καταδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο το γεγονός ότι η νέα δημοτική αρχή δεν έχει δημοπρατήσει ούτε … ένα νέο έργο για την πόλη μέσα στο 2015, αλλά αντιθέτως, λόγω της αδράνειας της, απεντάχθηκαν και έργα για τα οποία υπήρχαν ώριμες μελέτες.

Παράλληλα ο κ. Κουράκης υπογράμμισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξη του, δέχθηκαν λάσπη κατά την προεκλογική περίοδο, λάσπη όμως, όπου δεν ήταν … ικανή να ανακόψει την πρωτιά των Ανοιχτών Οριζόντων την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 42%….

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου έκοψε τρία κομμάτια από την πρωτοχρονιάτικη πίτα, όπου πραγματικά προκάλεσαν αίσθηση….

Ένα κομμάτι έκοψε για το  δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, που όπως είπε έχει κάνει θυσίες πάνω από τις δυνάμεις του στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Ένα δεύτερο κομμάτι έκοψε για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, όπου μέσα στο 2015, αναζήτησαν ένα καλύτερο μέλλον στην πατρίδα μας. Και ένα τρίτο κομμάτι, έκοψε για τη νέα δημοτική αρχή, καθώς όπως τόνισε, οι Ανοιχτοί Ορίζοντες επιθυμούν και επιδιώκουν το συμφέρον της πόλης και την ευημερία των Ηρακλειωτών.

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, πρώην αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης και ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Ζώρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook