Πριν λίγο καιρό γράφαμε σε ετούτες εδώ τις ηλεκτρονικές σελίδες ότι οι άστεγοι αργοπεθαίνουν από το κρύο στους δρόμους των Χανίων, αργοπεθαίνουν σε μία πόλη της οποίας η κοινωνία έχει δείξει διαχρονικά πολύ υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης προς τους αδύναμους, αργοπεθαίνουν αφού δεν υπήρχε καμία μέριμνα για την φιλοξενία και την φροντίδα τους από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής. 

Σε αυτό το σχόλιο μας ο Δ. Χανίων απάντησε ότι, μεταξύ άλλων, θα χρησιμοποιηθεί η κατασκήνωση του Καλαθά για την φιλοξενία τους. 

Μετά και απο την σχετική διαμαρτυρία των αστέγων της πόλης, όντως ο Δ. Χανίων αποφάσισε να τους φιλοξενήσει στην παιδική κατασκήνωση του Καλαθά.

Βέβαια στο θέμα της φιλοξενίας, που αλλιώς την φανταζόμασταν, υπάρχει μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια: Οι άστεγοι πάνε εκεί μόνο για ύπνο, το πρωί τους διώχνουν, τους ξαναπάνε το βράδυ και ούτω καθεξής. 

Δηλαδή με λίγα λόγια, σε κοιμίζω, αλλά μην μου ζητάς και πολλά - πολλά. 

Καμία μέριμνα για ιατρική και ψυχολογική φροντίδα, καμία μέριμνα για επανένταξη, ούτε καν ένα πιάτο φαγητό.

Που αν το ήθελε η δημοτική αρχή, με 10 τηλεφωνήματα θα είχε μαζέψει με δωρεές τις απαραίτητες μερίδες φαγητού από τα εστιατόρια της πόλης των Χανίων για να ταΐζει τους άμοιρους και ταλαίπωρους αυτούς συνανθρώπους μας.   

Έδωσε δηλαδή μία πρόχειρη λύση ίσα – ίσα για να κλείσει τα στόματα των πολιτών.

Άλλο ένα θέμα δηλαδή που έτυχε επιφανειακής αντιμετώπισης, όπως και αρκετά άλλα που έχει αγγίξει η Δημοτική Αρχή. 

Και το χειρότερο; Οι άστεγοι συνεχίζουν και αργοπεθαίνουν ή μάλλον πεθαίνουν στα παγκάκια της πλατείας της Δημοτικής Αγοράς.

Και οτι πεθαίνουν δεν το λέμε εμείς. 

Το λένε οι ίδιοι και δεν έχουν λόγο να πουν ψέματα. 

Γιατί απλά η ζωή τους δεν έχει κανένα νόημα, άρα και το ψέμα δεν έχει ουσία για αυτούς. 

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ με την μαρτυρία των αστέγων της πόλης των Χανίων, από την ΝΕΑ Τηλεόραση και τον Βαγγέλη Φυντριλάκη.