Ο πολιτιστικός σύλλογος “Οι φίλοι των γραμμάτων και των τεχνών” συνεχίζοντας τον δεύτερο κύκλο των προβολών του κινηματογραφικού αφιερώματος στον φημισμένο ιταλικό κινηματογράφο με τον γενικό τίτλο: “Μικρά Αριστουργήματα Μεγάλων Ιταλών Σκηνοθετών”, θα προβάλλει στα Χανιά (σε συνεργασία με τη NEW STAR) την Κυριακή, 07/02/2016 στις 8.00 μ.μ. στη γνώριμη αίθουσα του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Κρήτης (Νεάρχου 23) την ταινία: “Οι αρραβωνιασμένοι” (1979) του Ερμάνο Όλμι.

Σκηνοθεσία: Ερμάνο Όλμι, ο οποίος καταγράφει με οξύ κινηματογραφικό βλέμμα, στα όρια μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, το πικρό χρονικό μιας υπαρξιακής ήττας.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Άννα Κάνζι, Κάρλο Καμπρίνι
Διάρκεια: 77′
 
Περίληψη: Στον βιομηχανικό βορά της Ιταλίας ζει ο Τζιοβάννι, ένας εξειδικευμένος εργάτης φάμπρικας. Το αφεντικό θα του προτείνει προαγωγή, αρκεί να πάει στη Σικελία για 18 μήνες, ώστε να βοηθήσει σε ένα νέο παράρτημα. Η απουσία του θα κάνει κακό στη σχέση του με την αρραβωνιαστικιά του, Λιλιάνα, μια σχέση που κινείται μέσα σε κάποιες μονάχα συναντήσεις.

Πριν την προβολή θα παρουσιάσει μια σύντομη εισήγηση για την ταινία: “Οι αρραβωνιασμένοι” του Ερμάνο Όλμι η εκπαιδευτικός Γεωργία Κωσταριδάκη.    

   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook