Στους 67 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τον εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας την Κυριακή στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της βόρειας Ινδίας, με τις ομάδες διάσωσης να ανασύρουν όλο και περισσότερες σορούς από τα κατεστραμμένα βαγόνια.

Δεκατρία βαγόνια της ταχείας Δελχί – Χαουράχ-Κάλκα εκτροχιάστηκαν στην περιοχή Φατεχπούρ.

Ομάδες διάσωσης με την υποστήριξη του στρατού προσπαθούσαν όλη τη νύχτα να απεγκλωβίσουν επιβάτες που είχαν παγιδευτεί μέσα στα βαγόνια, 140 χλμ. νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας του κρατιδίου, Λούκναου.

«Μέχρι στιγμής 67 πτώματα έχουν ανασυρθεί» είπε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Σουνίλ Ράι.

Συνολικά 210 άνθρωποι νοσηλεύονται με κατάγματα, πολλαπλά τραύματα, ακρωτηριασμούς. Σύμφωνα με τους γιατρούς στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της περιοχής, 35 τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

«Ο απολογισμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί, καθώς υπάρχει ένα βαγόνι το οποίο υπέστη τόσο μεγάλες ζημιές που ο στρατός δυσκολεύεται ακόμη και με τη χρήση συσκευών συγκόλλησης να το ανοίξει» είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Τα αίτια του εκτροχιασμού της αμαξοστοιχίας που κινείτο με ταχύτητα τουλάχιστον 100 χλμ. την ώρα και μετέφερε 1.000 επιβάτες δεν έχουν διευκρινιστεί και διενεργείται έρευνα. Ο μηχανοδηγός είναι μεταξύ των τραυματιών.

Αξιωματούχοι του τοπικού σιδηροδρομικού δικτύου είπαν ότι το δυστύχημα μπορεί να προκλήθηκε από κάποια βλάβη στις σιδηροτροχιές ή από απότομο φρενάρισμα του μηχανοδηγού.

Ο πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ δήλωσε συγκλονισμένος από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, το δεύτερο τις τελευταίες ημέρες στο ίδιο κρατίδιο.

Το ινδικό σιδηροδρομικό δίκτυο, τη διαχείριση του οποίου έχει το κράτος, μεταφέρει 18,5 εκατομμύρια επιβάτες καθημερινά και παραμένει το κύριο συγκοινωνιακό μέσο για μεγάλες αποστάσεις στη χώρα αυτή. Κάθε χρόνο καταγράφονται 300 σιδηροδρομικά δυστυχήματα.

Την Πέμπτη, 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν μια αμαξοστοιχία συγκρούστηκε σε αφύλακτη διάβαση με λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν οι προσκεκλημένοι ενός γάμου.

Το σοβαρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα χρονικά της Ινδίας ήταν το 1981 όταν αμαξοστοιχία έπεσε σε ρέμα στο ανατολικό κρατίδιο Μπιχάρ προκαλώντας το θάνατο 800 ανθρώπων.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook