Αυξημένες τιμές ατμοσφαιρικής ρύπανσης, λόγω υψηλών θερμοκρασιών, εντόπισαν το πρωί στο λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας οι σταθμοί μέτρησης της ποιότητας του αέρα του Κέντρου Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

«Ήδη ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δ.Ε.Η. να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα και να τροποποιήσουν τη λειτουργία των μονάδων της, προκειμένου να αποφευχθεί η εκδήλωση περιβαλλοντικού επεισοδίου τις επόμενες μέρες» είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η πρόεδρος του Κέντρου Περιβάλλοντος, Κυριακή Αποστολίδου.


Στο μεταξύ, το σχέδιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και της Δ.Ε.Η. Α.Ε. σχετικά με την εποπτεία του δικτύου σταθμών μέτρησης της ατμόσφαιρας αναμένεται να εγκρίνει απόψε το Περιφερειακό Συμβούλιο.

«Η Δ.Ε.Η. διαθέτει έντεκα σταθμούς μέτρησης και το Κέντρο Περιβάλλοντος τέσσερις. Μέχρι στιγμής, λαμβάνουμε καθημερινά τα δεδομένα των σταθμών μέτρησης της Δ.Ε.Η.. Η συνεργασία όμως της Περιφέρειας με την Εταιρεία, που θα τεθεί σύντομα σε ισχύ, μεταβιβάζει τον έλεγχο και την εποπτεία των σταθμών της Δ.Ε.Η. στην Περιφέρεια. Με τον τρόπο αυτό, ειδικοί του Κέντρου Περιβάλλοντος, τεχνικού συμβούλου της Περιφέρειας, θα πραγματοποιούν ελέγχους στο δίκτυο της Δ.Ε.Η., ώστε να πιστοποιούν τη σωστή του λειτουργία και την εγκυρότητα των μετρήσεων» εξηγεί η κα Αποστολίδου.

zougla