“Βαρείς” χαρακτηρισμοί και σκληρή “επίθεση” απο την Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ: για τις δηλώσεις του μετά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΑΚ ΑΕ

Αναλυτικότερα και μετά και την σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε με την υπογραφή του κ. Απόστολου Βουλγαράκη, ως προέδρου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, η ΝΕ Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της αναγράφει τα εξής:

“Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βουλγαράκης σε μια χωρίς προηγούμενο επίδειξη μικροπολιτικής συμπεριφοράς, εξαπέλυσε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τοπικού τύπου, «δριμεία» επίθεση εναντίον της Κυβέρνησης και των Βουλευτών Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως ο προσωρινός και απερχόμενος πρόεδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), κατηγόρησε με προφορικές του δηλώσεις τους πάντες συλλήβδην για «υποβάθμιση », «αδιαφορία», «αδράνεια» κλπ .

Μέσα στην αμετροέπειά του, όμως, δεν φρόντισε να εναρμονιστεί με την γραπτή του δήλωση για τα πεπραγμένα του ΟΑΚ, που εντελώς άλλα αποδεικνύει: Ο αναγνώστης της έκθεσης πεπραγμένων πληροφορείται για παράδειγμα ότι η χρηματοδότηση προς τον Οργανισμό ήταν κανονική όλο το 2015, ότι ήδη έχουν ήδη ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Υπουργείου έργα προϋπολογισμού 95 εκατομμυρίων, ότι υπάρχει δέσμευση ένταξης σημαντικών έργων που αναφέρονται αναλυτικά στην γραπτή δήλωση για το 2016, ότι εξασφαλίστηκε «άλμα προόδου» για τον υβριδικό σταθμό ενέργειας 50 ΜW. Μαθαίνει ακόμα ότι από το Υπουργείο Μεταφορών εξοφλήθηκαν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Οργανισμού ύψους 1,7 εκατομμυρίων. Τα γραπτά αριθμητικά στοιχεία, λοιπόν, δεν βοηθούν τον κ. Βουλγαράκη. Παταγωδώς αυτοδιαψεύδεται με την έκθεση πεπραγμένων που φέρει και την υπογραφή του.

Πρόκειται για ένα λυπηρό, οπωσδήποτε, γεγονός. Ο κ. Βουλγαράκης κατέταξε τον εαυτό του στην μικρή και ενίοτε θορυβώδη ομάδα στελεχών των τέως ισχυρών του δικομματισμού που επιδιώκουν να λησμονηθεί το φαύλο παρελθόν των κομμάτων τους, εξαπολύοντας ασύστολα όσο και αναπόδεικτα κατηγορίες κατά της σημερινής διακυβέρνησης, αδιαφορώντας για την γελοιοποίηση και προκαλώντας ευθέως τη μνήμη και την κρίση του ελληνικού λαού.

Με την δημόσια τοποθέτησή του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι το χούι του κομματισμού και της ιδιοκτησιακής αντίληψης του Κράτους βγαίνει τελευταίο. Δεν μπορεί να ερμηνευθεί αλλιώς η «απειλή» του ότι δεν πρόκειται να συγκαλέσει ξανά (!) το ΔΣ του ΟΑΚ, λες και είναι τσιφλίκι του. Σχετικά με αυτό το πρωτοφανές αυταρχικό ολίσθημα πρέπει να λεχθούν τα εξής : Μέχρι σήμερα η θέση του Προέδρου του Οργανισμού ανήκε σύμφωνα με το Νόμο ex oficcio στο Γενικό Γραμματέα αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η θέση αυτή καταργήθηκε και ορθά τον περασμένο Φεβρουάριο , έτσι ο κ. Βουλγαράκης την ανέλαβε προσωρινά, λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, ως αναπληρωτής Πρόεδρος.

Η ώρα του πραγματικού απολογισμού των πεπραγμένων της απερχόμενης διοίκησης του ΟΑΚ θα έλθει σύντομα, μέσα από διαφανείς διαδικασίες, από τις οποίες θα προέλθει και η αποτίμηση για τις – όχι αναγκαστικά μόνο πολιτικές – ευθύνες όσων τον διοίκησαν. Έως τότε είναι ενδιαφέρον να γνωρίζει το κοινό εάν τις ακραίες και γεμάτες από προφανή πολιτική σκοπιμότητα δηλώσεις του κ. Βουλγαράκη που γρονθοκοπούνται με την αλήθεια και με την γραπτή δήλωση των πεπραγμένων, τις ενστερνίζονται και τα μέλη τού έως σήμερα διοικητικού Συμβουλίου και όσοι συμμετέχουν σ’ αυτό λόγω θεσμικής ιδιότητας.

Παραδίδομε την στενά κομματική αντίληψη του κ. Αντιπεριφερειάρχη στην κρίση του Χανιώτικου Λαού, με την υπογράμμιση ότι από τέτοιες πολιτικάντικες πονηριές έχομε χορτάσει στο παρελθόν.

Τέτοιες τακτικές μας έφεραν ως εδώ. Και εμείς, με καθαρά το μέτωπο και τα χέρια μας, ήλθαμε για να τις αλλάξουμε.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook