Συγκλονισμένος δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, για την τραγωδία σήμερα το πρωί στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».

Ο Κύπριος πρόεδρος, μετέβη στη ναυτική βάση και ενημερώθηκε για τις εξελίξεις, ενώ ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, ώστε να εξεταστούν όλα όσα συνέβησαν στη ναυτική βάση.

«Σήμερα καταγράφεται μια ακόμη μαύρη μέρα Ιουλίου για την Κυπριακή Δημοκρατία και το λαό της», δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος και πρόσθεσε ότι οι ζημιές επανορθώνονται, αλλά οι ζωές δεν επιστρέφουν.

«Συγκλονιστήκαμε από αυτό το γεγονός, όχι τόσο από τα ζημιές όσο από την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τον τραυματισμό πολλών συμπατριωτών μας. Θέλω να εκφράσω τη συμπάθεια και τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των ανθρώπων που εκτελώντας το καθήκον τους με αυταπάρνηση έχασαν τη ζωή τους. Οι υλικές ζημιές επανορθώνονται όσο μεγάλες και αν είναι, οι ζωές δεν επιστρέφουν πίσω».

Σε ερώτηση για τους νεκρούς ο κ. Χριστόφιας απάντησε ότι δεν θα βιαστεί να δώσει αριθμούς. «Να τη χαρακτηρίσω εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου, βιβλικής καταστροφής; Όπως και αν την πει κανείς εκφράζει την πραγματικότητα» είπε ο πρόεδρος περιγράφοντας την κατάσταση στη ναυτική βάση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook