Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, πραγματοποίησε συνάντηση με εκπρόσωπους της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ηράκλειου, όπου ο Πρόεδρός της κατέθεσε τις απόψεις των αξιωματικών για το νέο Ασφαλιστικό.  

Εξέφρασε την αντίθεση της Ένωσης  στην ενοποίηση του ασφαλιστικού ταμείου τους με άλλα ταμεία σημειώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο τα αποθεματικά του ΤΕΑΠΑΣΑ θα χαθούν και κατά συνέπεια η αβεβαιότητα, που χαρακτηρίζει την σημερινή κατάσταση των μεγάλων ενοποιημένων ασφαλιστικών ταμείων, θα αφορά και τους ίδιους. 

Όπως αναγράφεται σε σχετική ανακοίνωση ” Από την πλευρά του ο Μανώλης Συντυχάκης ενημέρωσε τους εκπρόσωπους της Ένωσης για τις θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με το ασφαλιστικό και αναφέρθηκε στις μεγάλες κινητοποίησης των εργαζόμενων  και των αγροτών ενάντια στις  πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε με το νομοσχέδιο – έκτρωμα, ότι το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης λειτουργεί με ενιαίους κανόνες, τόσο για το Δημόσιο, όσο και για τον Ιδιωτικό Τομέα. Κανένας δεν θα ξεφύγει από τη νέα επίθεση στην ασφάλιση. Βαφτίζοντας, η κυβέρνηση το νομοσχέδιο αυτό ως “παρέμβαση” και μέρος μιας “δομικής μεταρρύθμισης”, αποκαλύπτει ότι παραμένει ανοιχτός ο δρόμος για νέα αντιασφαλιστική επίθεση. Νομιμοποιεί τις περικοπές που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια  και στους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας προς όφελος του κεφαλαίου (κατάργηση  13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, περικοπή εφάπαξ). Η παραπέρα ενοποίηση των ταμείων, θα φέρει νέες μειώσεις στις συντάξεις και τις δαπάνες για υγεία, περίθαλψη, φάρμακα.

Η κυβέρνηση θέτει το εκβιαστικό δίλλημα στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, «ή στο νέο ενιαίο ταμείο ασφάλισης ή ταμείο επαγγελματικής ασφάλισης». Είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Τα επαγγελματικά ταμεία ουσιαστικά θα οδηγήσουν στην αφαίρεση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αφού τα αποθεματικά σας θα οδηγηθούν στο τζόγο των ασφαλιστικών εταιρειών, των τραπεζών και αντίστοιχα θα υπάρξει αύξηση εισφορών και μείωση παροχών». 

Αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ., τόνισε ότι: «το ΚΚΕ καταψήφισε τον προηγούμενο νόμο περί αναδιάρθρωσης της ΕΛ. ΑΣ. καθώς θα οδηγήσει σε νέες περικοπές μέσω της εξοικονόμησης δαπανών, θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τις  ήδη επιβαρυμένες δύσκολες συνθήκες στην υπηρεσία σας. Το ΚΚΕ κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να βάλει μαζί με το λαϊκό και εργατικό κίνημα φραγμό σε αυτές τις πολιτικές. Και οι εργαζόμενοι στα Σώματα της Αστυνομίας θα πρέπει με αγώνες να υπερασπίζουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, για την ανατροπή των πολιτικών που δεν ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες του εργαζόμενου λαού και να πάρουν ενεργά μέρος στην απεργία της 4η Φλεβάρη». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook