Υπόθεση συστηματικής κλοπής χιλιάδων λίτρων πετρελαίου απο το εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα, εξιχνιάσαν αστυνομικοί του Α.Τ. Μοιρών.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών (40χρονος, 53χρονος και 46χρονος), για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, ενώ συνελήφθησαν ο 40χρονος και ο 46χρονος κατηγορούμενοι και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Δευτέρας σε Επαρχιακή Οδό του Δήμου Φαιστού από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Φ. όχημα, το οποίο οδηγούσε ο 40χρονος. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μαχαίρι, ενώ στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ δοχεία τα οποία περιείχαν συνολικά 200 λίτρα πετρέλαιο και ακόμη ένα δοχείο το οποίο περιείχε 20 λίτρα μηχανέλαιο, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 40χρονος με ακόμη ένα ημεδαπό ηλικίας 53 ετών, είχαν αφαιρέσει από το 2014 έως και τις 15.01.2016, ποσότητα πετρελαίου και μηχανέλαιου από εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ, στο οποίο εργάζονταν.

Από τη συνεχιζόμενη προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι ο 40χρονος με τον 53χρονο με τη χρήση Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου (ιδιοκτησίας του 40χρονου) αφαίρεσαν συνολικά 15.000 λίτρα πετρέλαιο και 800 λίτρα μηχανέλαιο, τα οποία τα μετέφεραν σε αποθήκη ιδιοκτησίας 46χρονου ημεδαπού και στη συνέχεια τα μοιράζονταν.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το πρωί, της Τρίτης από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς στις οικίες του 40χρονου, του 53χρονου και του 46χρονου, καθώς και σε αποθηκευτικό χώρο του 46χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά εξήντα δύο δοχεία τα οποία περιείχαν  1.930 λίτρα πετρέλαιο και 258 λίτρα μηχανέλαιο, καθώς και τρία κενά δοχεία.

Επιπλέον στην οικία και σε αποθηκευτικούς χώρους του 46χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    πολεμικό τυφέκιο
•    κυνηγετικό όπλο
•    πυροβόλο όπλο (τύπου φλόμπερ)
•    174 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων
Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook