Βυτιοφόρο με τουρκικές πινακίδες που μετέφερε 20 τόνους επικίνδυνου χημικού ανετράπη τα ξημερώματα κοντά στην πόλη Ντέμπελετς στη Βουλγαρία.

Περίπου 4 τόνοι στυρένιου ρευστού χημικού διέρρευσαν προκαλώντας τοξικό νέφος με αποτέλεσμα να ξεκινήσει επιχείρηση εκκένωσης περίπου 2.500 κατοίκων της πόλης.

Από τις 4-8 το πρωί 350 άτομα απομακρύνθηκαν με οκτώ λεωφορεία από την περιοχή, στα οποία αρχικά επιβιβάστηκαν 51 παιδιά από ένα ίδρυμα φροντίδας παιδιών και 20 βρέφη.

Στις 8 ο περιφερειακός διοικητής διέταξε πλήρη εκκένωση της πόλης Ντέμπελετς, σύμφωνα με τον επιθεωρητή Ζίβκο Κότσεφ, επικεφαλής της περιφερειακής διεύθυνσης του υπουργείου Εσωτερικών στο Βελίκο Τάρνοβο.

Ο δήμαρχος της πόλης, Ντιμίταρ Ντιμίτροφ δήλωσε στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA ότι οι κάτοικοι δεν έχουν πανικοβληθεί και ότι ορισμένοι αρνούνται να απομακρυνθούν.

Η περιοχή γύρω από τον τόπο του ατυχήματος σε περίμετρο 150-200 μέτρων έχει αποκλειστεί. Οι αρμόδιες αρχές με τρία φορτηγά της πυροσβεστικής, ένα όχημα της υπηρεσίας επείγουσας διάσωσης και ένα όχημα για την προστασία από χημικά προσπαθούν να αποτρέψουν έκρηξη του εύφλεκτου υγρού και να μετριάσουν τις συνέπειες. Επίσης διεξάγονται συνεχείς μετρήσεις για να διαπιστωθούν τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Οι κάτοικοι θα επιστρέψουν μόνον με την απομάκρυνση του τοξικού υλικού, τη μεταφορά του σε άλλο βυτιοφόρο και όταν καθαριστεί η περιοχή.

Το στυρένιο θεωρείται επικίνδυνο χημικό κυρίως σε περίπτωση επαφής με τα μάτια ή το δέρμα.

newsbeast

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook