«Μπαράζ» απεργιακών κινητοποιήσεων επικρατεί σε ολόκληρη την χώρα, με σχεδόν όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες να αντιδρούν στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό και τα μέτρα του 3ου μνημονίου.

Μάλιστα την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου – στην κυριολεξία – θα νεκρώσουν τα πάντα λόγω της Γενικής 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ καθώς και όλες οι οργανώσεις των ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων, εμπόρων και επαγγελματοβιοτεχνών, αντιδρώντας στο νέο Ασφαλιστικό. 

Νέα 48ωρη απεργία από την  Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, απο τις 6 το πρωί της Πέμπτης μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου, οπότε και πάλι η Κρήτη θα μείνει χωρίς ακτοπλοικές συγκοινωνίες. , 

Παράταση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

Μετά από ομόφωνη πρόταση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου και ειδικότερα η πανελλαδική αποχή των συμβολαιογράφων από την άσκηση των καθηκόντων τους έως και την ερχόμενη Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου.

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου απεργούν και οι εκπαιδευτικοί σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια καθώς και οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων αλλά και κέντρων ξένων γλωσσών.

Επίσης κλειστά θα είναι και τα ιδιωτικά ιατρεία, αφού συμμετοχή στην απεργία αποφάσισαν και οι Ιατρικοί Σύλλογοι. κλεσιτά θα είναι και τα φαρμακεία, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν τα δημόσια Νοσοκομεία.

Κλειστά θα είναι και τα βενζινάδικα, ενώ για πρώτη φορά στην Κρήτη σε απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν και τα υπεραστικά λεωφορεία με αποτέλεσμα να μην γίνουν δρομολόγια εκτός απο εκείνα που είναι αναγκαία για την μεταφορά των μαθητών.

Στην απεργία συμμετέχουν και τα σωματεία ιδιοκτητών ταξί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, μετά από διαβούλευση με όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της Κρήτης,  για το θέμα του ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ, αποφάσισε:

“Την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του εμπορικού κόσμου της Κρήτης, στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2016, με ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ενάντια στην εφαρμογή του προτεινόμενου ασφαλιστικού σχεδίου της Κυβέρνησης.
Απορρίπτουμε πλήρως το προσχέδιο του νέου ασφαλιστικού και καταθέτουμε συγκεκριμένες κοινές θέσεις και προτάσεις, τις οποίες και σας κοινοποιούμε.
Εκφράζουμε  ξεκάθαρα την αντίδρασή μας και την διαφωνία μας στις αυθαίρετες και κοινωνικά άδικες προτάσεις της Κυβέρνησης, οι οποίες θα επιφέρουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που αποσκοπούν.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, δίκαιο και ανταποδοτικό, που θα πρέπει να στηρίζεται σε μια οικονομία που ανθεί και αναπτύσσεται.”

Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν επίσης και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, καθώς και οι εξής: Αδειούχοι ψυκτικοί, Ηλεκτρολόγοι, ΛΟγισδτές-Φοροτεχνικοί, Κουρεις-Κομμωτές, Παντοπωλεία, Μηχανικοί αυτοκινήτων, Κρεοπωλεία, Επιπλοξυλουργοί κ.α.

Σε όλες τις πόλεις της Κρήτης το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθούν απεργιακές συγκεντρώσεις περίπου στις 10 – 11 το πρωί, και θα ακολουθήσουν πορείες στους κεντρικούς δρόμους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook