H NE ΠΑΣΟΚ Χανίων και οι δημοτικές οργανώσεις , με αφορμή  την προταση που κατέθεσε η Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και έχει ως αντικείμενο «το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα και την Ενίσχυση της Κοινωνικής Προστασίας και Ένταξης,  προέβησαν  στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Η ανερμάτιστη και άκρως υφεσιακή πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδείνωσε τα προβλήματα για τους οικονομικά αδύναμους και τις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Ταυτόχρονα η κυβερνητική ανικανοτητα  είχε ως αποτέλεσμα την αναίρεση των συμφωνημένων πολιτικών, με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, στα πλαίσια της Εθνικής Στρατηγικής για την κοινωνική ένταξη όπως την επέκταση του πιλοτικού προγράμματος Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα και τη μη αξιοποίηση του ποσού των 330 εκ. ευρώ, που από το Δεκέμβριο του 2014 είχε εγκριθεί υπέρ των απόρων.

Με την Πρόταση Νόμου που κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη επιδιώκεται η νομοθέτηση των ακόλουθων υποχρεώσεων για την Κυβέρνηση:

1.Επαναφορά και επέκταση του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος, από 1η Απριλίου 2016

2.Την απενεργοποίηση του  Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας και βασικής υλικής συνδρομής του ΤΕΒΑ, με την πλήρη αποκέντρωσή του στις Περιφέρειες της χώρας.

3.Τη διασφάλιση προστασίας της Α΄ κατοικίας για όσους εντάσσονται στο νόμο 3869/2010

4.Την επαναφορά στα 1500 ευρώ του ακατάσχετου λογαριασμού και την προστασία προνοιακών, αναπηρικών επιδομάτων και κάθε μορφής βοηθημάτων ή οικονομικών ενισχύσεων που χορηγούνται σε ευπαθείς ομάδες ή πολίτες που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, καθώς και αποζημιώσεων που καταβάλλονται στους αγρότες, με βάση τους κανονισμούς ΕΛΓΑ και ΠΣΕΑ .

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook