Τα σημερινά ογκώδη συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα για την απόσυρση του «αντιασφαλιστικού» νομοσχεδίου,  αποδεικνύουν περίτρανα ότι το πολιτικό κεφάλαιο του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, αρχίζει να εξαντλείται με εκθετικούς, πλέον, ρυθμούς, ενώ την ίδια στιγμή φαίνεται ότι η αντίστροφη μετρήση για την κυβέρνηση της «δεύτερης φοράς Αριστεράς», έχει ήδη αρχίσει.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ και η αντιμνημονιακή δεξιά, καλλιέργησαν, μέσω της χρόνιας αντιμνημονιακής ρητορείας, μεγάλες προσδοκίες στον ελληνικό λαό. Προσδοκίες, που όμως διαψεύστηκαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο … με την ψήφιση του τρίτου και επαχθέστερου μνημονίου που σήμερα καλείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Σήμερα ο πρωθυπουργός και τα κόμματα της συμπολίτευσης, βρίσκονται αντιμέτωπα με τον αντιμνημονιακό τους εαυτό και εγκλωβισμένα κάπου … ανάμεσα στο «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» του Γενάρη και του «παράλληλου προγράμματος και των ισοδυνάμων μέτρων» του Σεπτέμβρη.

Την ίδια στιγμή η εφαρμογή της σκληρής και επώδυνης συμφωνίας με τους δανειστές, καταρρίπτει κάθε ελπίδα του ελληνικού λαού για ισοδύναμα μέτρα και αποκαλύπτει για άλλη μια φορά την προεκλογική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ για να υφαπάρξει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών.
Το κόστος και τίμημα αυτής της … εξαπάτησης, θεωρείται δεδομένο ότι θα την πληρώσει πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά τόσο στο Μαξίμου, όσο και στην Κουμουνδούρου…

Αυτός είναι και ο λόγος, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, πληθαίνουν πλέον οι φωνές στο εσωτερικό του κόμματος για «ηρωική έξοδο» από την κυβέρνηση, προκειμένου να περισωθεί έστω και σε έναν ελάχιστο βαθμό το πολιτικό κεφάλαιο του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.
Είτε λοιπόν με «ηρωική» (ανεύθυνη θα πρόσθετα) έξοδο από την κυβέρνηση και αποποίηση των κυβερνητικών ευθυνών, είτε με παραμονή σε αυτή, εφαρμόζοντας πλήρως τη συμφωνία με τους δανειστές, ένα είναι το σίγουρο για τον Αλέξη Τσίπρα και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση: «Η αντίστροφη μέτρηση, έχει ήδη αρχίσει» 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook