Σημαντικές συζητήσεις σε επίπεδο προώθησης τοπικών προϊόντων και συνεργασίας του δήμου Φαιστού με το δήμο Μέινμπουργκ πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο επίσκεψης αντιπροσωπείας στη Γερμανία με επικεφαλής τη δήμαρχο Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη.  Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αδελφοποίησης της Δημοτικής Ενότητας Ζαρού με το δήμο Μέινμουργκ.

Ο δήμος Φαιστού συμμετείχε στις Διεθνείς Εκδηλώσεις του δήμου Μέινμπουργκ για τη Γιορτή Λυκίσκου που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τον Ιούλιο. Τιμώμενα πρόσωπα των εκδηλώσεων ήταν η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, ο αντιδήμαροχς Γιώργος Τσικριτζάκης και τα μέλη της αποστολής. Την παρέλαση της περιοχής «άνοιξε» η ελληνική σημαία, σε μια συμβολική ενέργεια τιμής από πλευράς του δήμου Μέινμουργκ στη Δημοτική Ενότητα Ζαρού, το δήμο Φαιστού, αλλά και την Ελλάδα.

Πριν την παρέλαση η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη με την αντιπροσωπεία του δήμου συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη φορέων στο δημαρχείο Μέινμπουργκ με επικεφαλής το δήμαρχο της περιοχής κ. Γιόζεφ Ράιζερ. Από τη γερμανική πλευρά συμμετείχαν, εκτός από το δήμαρχο, οι εκπρόσωποι του δημάρχου, μέλη της αντιπολίτευσης και πολιτικοί παράγοντες της περιοχής. Από την πλευρά του δήμου Φαιστού επικεφαλής ήταν η δήμαρχος, ενώ συμμετείχαν παράλληλα ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσικριτζάκης και μέλη της αντιπροσωπείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι δυνατότητες και προοπτικές συνεργασίας των δύο δήμων, καθώς και οι τρόποι προώθησης τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων, τόσο στη Γερμανία στο Μέινμπουργκ, όσο και στο δήμο Φαιστού.  Η συνάντηση κινήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, ενώ λίγο πριν την ολοκλήρωση της η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, υπέγραψε τη λεγόμενη «Χρυσή Βίβλο της πόλης του Λυκίσκου», που αποτελεί το επίσημο βιβλίο του δήμου Μέινμπουργκ. Μετά το πέρας των διαδικασιών το ραντεβού των δύο πλευρών ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά, στο Ζαρό και το δήμο Φαιστού.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που τόσο ο δήμαρχος Μέινμπουργκ, όσο και οι εκπρόσωποι και απλοί άνθρωποι του δήμου μας υποδέχτηκαν με τόσο μεγάλη χαρά και εγκαρδιότητα» ανέφερε σε δηλώσεις της η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη και πρόσθεσε:

«Θεωρούμε την αδελφοποίηση αρκετά σημαντική και κάνουμε προσπάθειες για την προώθηση των τοπικών μας προϊόντων, αλλά και για τη γενικότερη συνεργασία με το δήμο του Μέινμπουργκ. Η επίσκεψη μας πήγε πάρα πολύ καλά και προσδοκούμε σε ακόμα ουσιαστικότερη συνεργασία των δύο πλευρών».

Επισκέψεις

Σε όλες τις υποδομές του δήμου Μέινμπουργκ ξεναγήθηκε η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, στην επίσκεψη της στη Βαυαρία, συνοδευόμενη από εκπροσώπους του δήμου Μέινμπουργκ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Η δήμαρχος είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί δημοτικά σχολεία, παιδικούς σταθμούς, τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού της περιοχής, αλλά και πλήθος άλλων δημοτικών και κρατικών υποδομών. Στην ξενάγηση της η δήμαρχος ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας υποδομών και εγκαταστάσεων, για το υπάρχον σύστημα λειτουργίας διαφόρων δομών, αλλά και έλαβε εκτενή ενημέρωση για θέματα Δημόσιας Διοίκησης, Οργάνωσης, Παιδείας και Πολιτισμού. 

Κάλυψη

Εκτενέστατα ρεπορτάζ για την επίσκεψη αντιπροσωπείας του δήμου Φαιστού πραγματοποιούσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης της περιοχής. Καθημερινά ρεπορτάζ είχε ειδικότερα η γερμανική εφημερίδα Kalenderblatt, που αναφέρονταν στην επικείμενη επίσκεψη της δημάρχου Φαιστού και εκπροσώπων της δημοτικής ενότητας Ζαρού, ήδη από την προηγούμενη Τρίτη.

Ειδικές αναφορές υπήρχαν στην εφημερίδα τόσο για το ενδιαφέρον της δημάρχου να επισκεφθεί διάφορες υποδομές, αλλά και το Διεθνές Φεστιβάλ, όσο και για τις αγαστές σχέσεις της Δημοτικής Ενότητας Ζαρού και του δήμου Φαιστού συνολικά πλέον, με το δήμο Μέινμπουργκ.

«Μέσα από την αδελφοποίηση της Δημοτικής Ενότητας Ζαρού και του δήμου Μέινμπουργκ αναδεικνύονται πολλά κοινά στοιχεία κουλτούρας, πολλές κοινές αντιλήψεις ανθρώπων, που συμβάλουν σε μια κοινή πορεία και μια επικοδομητική συνεργασία» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε κείμενα της εφημερίδας, η οποία κάνει λόγο για μια ιδιαίτερα θερμή υποδοχή του δήμου Φαιστού και της αντιπροσωπείας του, αλλά και για μια προσπάθεια ενίσχυσης των συνεργασιών.

Ειδική μνεία γίνεται στην εφημερίδα τόσο για το έργο της δημάρχου Φαιστού, Μαρίας Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, όσο και για τη συμβολή σε τοπικό επίπεδο του αντιδημάρχου Γιώργου Τσικριτζάκη.

Νερό Zaro’ s

Διθυραμβικά σχόλια απέσπασε από τους επιτελείς της γερμανικής αντιπροσωπείας, όπως ήταν αναμενόμενο, το μοναδικό φυσικό μεταλλικό νερό της Κρήτης, Zaro’s, το οποίο ήταν το «επίσημο νερό» για Έλληνες και Γερμανούς κατά τη διάρκεια των συσκέψεων. Η αντιπροσωπεία του Ζαρού, είχε φροντίσει πολύ πριν τη συνάντηση, οι Γερμανοί να παραλάβουν μία παλέτα με τοπικά προϊόντα και φυσικά με το μοναδικό φυσικό μεταλλικό νερό της Κρήτης. 

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που ο Ζαρός, διαθέτει το καλύτερο νερό της Κρήτης και το Μοναδικό Φυσικό Μεταλλικό Νερό στο νησί» τόνισε κατά τη διάρκεια των συσκέψεων η κ. Καταρίνα Βίλκενμάγιερ, αναφερόμενη στο Zaro’ s. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook