Σε ότι αφορά το θέμα της δακοκτονίας παρά τα όσα λέγονται και γράφονται η αλήθεια και η πραγματικότητα δεν μπορούν να κρυφτούν. Κυβέρνηση, ο κ.Αρναουτάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων ακολουθούν ενιαία πολιτική και σε αυτό το ζήτημα. Πολιτική που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή της φετινής παραγωγής, που έτσι και αλλιώς φαίνεται μειωμένη.

Έχουν αποκλειστική ευθύνη για την επερχόμενη καταστροφή μας.

Να θυμίσουμε πέρσι ο πρώτος ψεκασμός ξεκίνησε 2 Ιουνίου. Φέτος ξεκινούν ενάμιση μήνα μετά χωρίς να έχουν εξασφαλισθεί μέχρι τώρα τα απαιτούμενα φυτοφάρμακα για τη διεξαγωγή τους. Όπου ξεκίνησαν οι ψεκασμοί ξεκίνησαν με όσα αποθέματα φαρμάκων υπάρχουν.

Μόλις την Παρασκευή 8 Ιούλη συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας και ασχολήθηκε με τις προσφορές για την προμήθεια των αναγκαίων φυτοφαρμάκων. Με ευθύνη των αντιπροσώπων των κ.Αρναουτάκη, κ.Γιαννουλάκη και κ.Πλακιωτάκη(δηλαδή του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΔΗ.ΣΥ) και παρά την επιμονή του παρευρισκόμενου κ.Ορφανού (Περιφερειακού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης) η Οικονομική Επιτροπή παρέπεμψε το θέμα σε άλλη συνεδρίαση παρά το ότι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν αποθέματα φυτοφαρμάκων για να ξεκινήσουν παντού και να συνεχίσουν κανονικά οι δολωματικοί ψεκασμοί.

Με τέτοια ευθύνη αντιμετωπίζουν κυβέρνηση και τοπικοί διοικούντες τον κόπο μας και τον αγώνα μας για επιβίωση.

Καλούμε τους ελαιοπαραγωγούς του νομού σε εγρήγορση. Δεν υπάρχει άλλο χρονικό περιθώριο. Αν οι ψεκασμοί δεν γίνουν τώρα η παραγωγή τελείωσε. Σε κάθε περίπτωση η όποια καταστροφή πρέπει να αποζημιωθεί στο σύνολό της και να διεκδικηθεί η αναλογική επιστροφή από την παρακράτηση για τη δακοκτονία μιας και το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί «μερικώς» με αντίστοιχα αρνητικά για το εισόδημα των αγροτών αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook